"Yazar olarak ayrıcalığım nedir, az cok biliyorum; benim yazılarıma alışmanın beğeniyi nasıl 'bozduğunu' da gozlerimle gorduğum durumlar oldu. İnsan başka kitaplara, hele felsefe ustune iseler, dupeduz dayanamaz olur. Bu soylu ve ince dunyaya girebilmek benzersiz bir seckinliktir, Almanlıkla hic ilgisi olmamalı insanın bunun icin; kısacası, oyle bir seckinlik ki bu, onu kendi hak etmiş olmalı insan. Ama kim amaclarının yuksekliğiyle bana benziyorsa, gercekten coşkular yaşayacaktır burada oğrenirken: Cunku ben daha hicbir kuşun ucmadığı yukseklerden, daha hicbir ayağın yolunu şaşırıp inmediği ucurumlardan geliyorum. Soylediklerine gore, benim kitaplarımı elinden bırakamazmış insan, uykularını bile kacırırmışım geceleri... Kitap denen şeyin daha gururlusu, daha incelmişi yazılmamıştır, onlar yeryuzunde erişilecek en yuksek doruğa, sinizme erişirler yer yer; hem en ince parmaklarla, hem en zorlu yumruklarla elde edebilmeli onları..."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 184

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Avrupa Yakası Yayınları
Kitap Adı: Ecco Homo Yazar: Friedrich Nietzsche Cevirmen: Korkut Ata Editor: Ciğdem Guzelhan Kılıc Kapak Tasarımı: Yunus Karaaslan Yayınevi: Avrupa Yakası Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055032067