Demokratik Sol Parti'nin (DSP), Bilecik'te kuruluşun 35'inci yıl donumu nedeniyle il başkanlığı tarafından Ataturk Anıtı'na celen sunuldu.
DSP'nin 35'inci kuruluş yıl donumu dolayısıyla DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel tarafından Cumhuriyet Meydanında bulunan Ataturk Anıtı'na celenk sunuldu. Celenk sunma toreni ardından bir acıklama yapan Demirel, "14 Kasım 1985' de resmen partileşerek Turk siyasi hayatında yerini almış ve o gunden bu yana ulkemiz ve milletimiz icin cozum uretmeye devam etmektedir. Hepiniz yakından biliyorsunuz ki siyaset, ekonomi politikalarının ifade tarzıdır. Ekonomi ise emek ve sermaye ikilisinin bir arada olması ve dayanışmasıyla anlam kazanabilir. Kısacası sermayenin olmadığı yerde emeğin, emeğin olmadığı yerde sermayenin tek başına bir karşılığı olamaz. Yaşam var olduğu muddetce emek ve sermaye var olacaktır. Emek ve sermaye var olduğu muddetce sağ ve sol kavramları var olmaya devam edecektir. Ulkemizin ve toplumsal değerlerimizin oluşturduğu insanca ve hakca bir duzen icin calıştığımız bu zorlu yolda Turkiye'nin yerli 'Sol'u olarak yılmadan, yorulmadan calışmaya devam edeceğiz. Halkımız DSP'yi tanıyor, iyi biliyor. Bugun partimizin 35'inci kuruluş yıldonumunu kutluyoruz. Buyuk devlet adamı Bulent Ecevit'in liderliğinde ulke yonetiminde uc kez yer almış olan Demokratik Sol Parti, Turkiye'nin cağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki en onemli guvencesidir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak bu guzel Cumhuriyeti bizlere emanet eden Mustafa Kemal Ataturk başta olmak uzere tum şehitlerimizi, partimizin kurucusu Bulent Ecevit ile ilk Genel Başkanımız Rahşan Ecevit'i saygıyla yad ediyorum. Partimizde bugune kadar emek vermiş tum uyelerimize en icten minnet ve şukranlarımı sunuyorum. Demokratik sol partinin 35'inci yaşını coşkuyla kutluyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı