Bartın Universitesi Spor Bilimleri Fakultesi oğrencileri Rusya, Polonya ve Hırvatistan'da katıldıkları uluslararası turnuvalarda 2 altın, 1 gumuş ve 1 bronz madalya kazandı. Başarılı sporcular 12-20 Aralık 2020 tarihinde Sırbistan'da gercekleştirilecek Bireysel Dunya Kupası'nda Turkiye'yi temsil edecekler.
Turkiye Universite Sporları Federasyonu tarafından gectiğimiz yıl yapılan universiteler arası genel madalya sıralamasında 57 madalyayla Turkiye birincisi olan Bartın Universitesi'nden Koronavirus salgını sureciyle birlikte verilen aranın ardından duzenlenen ilk musabakalarda başarıları surdurdu.

Hırvatistan'da duzenlenen Grand-Prix Zagrep Open Grekoromen Gureş Turnuvası'na katılan Bartın Universitesi Spor Bilimleri Fakultesi oğrencilerinden Milli Sporcu Burhan Akbudak 82 kiloda, Ekrem Ozturk 55 kiloda altın madalya almayı başardılar. Bartın Universitesi Spor Bilimleri Fakultesi oğrencisi Milli Sporcu Haydar Yavuz ise Polonya'da duzenlenen Uluslararası Ziolkowski Pytlasinski Poland Open Gureş Turnuvası'nda serbest stil 70 kiloda gumuş madalya kazandı. Universitesi'nin bir diğer başarılı oğrencisi Milli Sporcu Şaban Kızıltaş da Rusya'nın başkenti Moskova'da duzenlenen Uluslararası Grand Prix Serbest Gureş Turnuvası'nda 57 kiloda bronz madalyaya ulaştı. Boylece Bartın Universitesi'nin başarılı sporcuları elde ettikleri derecelerle 12-20 Aralık 2020 tarihinde Sırbistan'da gercekleştirilecek Bireysel Dunya Kupası'nda ulkemizi temsil etmeye hak kazandılar.
Aldıkları başarılardan dolayı oğrencileri kutlayan Bartın Universitesi Rektoru Prof. Dr. Orhan Uzun, "Spor Bilimleri Fakultemizde, alanında yetkin akademik kadromuzla geleceğin sporcularını yetiştirmeye ve Turk sporuna değer katmaya devam ediyoruz. Bu noktada eğitim kalitesi ve nitelikli oğrenim alanlarıyla milli sporcuların tercihi olan Bartın Universitesi oğrencileri aldıkları başarılarla gururlandırıyor. Oğrencilerimiz ulkemizi uluslararası musabakalarda en iyi şekilde temsil ederek, bayrağımızı dalgalandırıyor. Bu duşuncelerle oğrencilerimiz Burhan Akbudak, Ekrem Ozturk, Haydar Yavuz ile Şaban Kızıltaş'ı aldıkları madalyalardan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki katılacakları Bireysel Dunya Kupası'nda elde edecekleri başarılarla ulkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir" dedi. - BARTIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı