A Milli Futbol Takımı Teknik Direktoru Şenol Guneş, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup beşinci macında yarın Rusya ile kazanmak zorunda oldukları bir mac yapacaklarını ve buna hazır olduklarını soyledi.
Guneş, Rusya ile yarın Ulker Stadı'nda yapılacak karşılaşma oncesinde, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını onlemleri kapsamında cevrim ici olarak gercekleştirilen basın toplantısında, milli futbolcu Okay Yokuşlu ile birlikte acıklamalarda bulundu.
Rusya karşılaşmasının onemine değinen tecrubeli teknik adam, "Cok onemli mac. Bu yıl bir galibiyet almamız gerekiyor. Rusya'ya karşı da bir galibiyet almamız gerekiyor." dedi.
Yarınki macın puan ve sıralama acısından onem taşıdığının altını cizen deneyimli teknik adam, "Elemelerden sonraki duruma gore belki bir şans doğabilir. Rusya macın, FIFA sıralamasındaki yerimiz, kura cekimi icin ve her bakımdan kazanmak zorunda olduğumuz bir mac olarak goruyoruz. Kazanma duygumuzun en ust duzeyde olacağı bir mac olacaktır. Rusya iyi bir takım, takım oyunu oynayan, dinamik bir takım. Grup maclarına kotu başladık, Macaristan yenilgisi tum dengeleri aleyhimize bozdu. Yarış devam ediyor, yarış varken de yarınki macı kazanarak devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Şenol Guneş, futbolcu ve teknik adam olarak yarın 100. kez milli takım adına gorev alacağının hatırlatılması uzerine ise, "Yarın 100. kez ay-yıldızı temsil edeceğim. Futbola başlarken herkesin olduğu gibi benim de hayallerim vardı. Oynamazken de futbolcu olma hayalim vardı. Yureğinin goturduğu yere git derler biz de oyle gittik. Cağırdılar geldik, cağırmadılar gorev almadık. Oyuncu olarak da teknik adam olarak da gorev verdiler, biz de en iyisini yapmaya calıştık. Sayıya bakmadık, yaptığım işin en iyisini yapmaya calıştım. İşimi aşkla yaptım. Oyuncu ve teknik direktor olarak sayısı daha fazla olabilirdi Allah'ın takdiri bunlar. Yetenek ve karakter birleştiği zaman, sevgi ve saygı ile insan cok iyi yerlere gelebilir. Hicbir olay sizi engelleyemiyor. Siz isteseniz de istemeseniz de Allah yuru ya kulum diyor, yuruyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.
Guneş, "Hırvat futbolcu Vida'nın koronavirus testinin pozitif cıkması sizi ve oyuncular tedirgin etti mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Once sağlıklı oyuncularla kadro yapıyoruz. Once sporcularımızın sağlığı sonra musabakanın kazanıp kazanılmaması onemli. Vida olayından sonra maalesef konuyla ilgili yerlere başvuru yaptık. Sabah alınan testin sonucu devre arasında değil macta once cıkabilirdi. İlk yarıda değil de oyun başında sonuc ulaştırılsa bunlar konuşulmazdı. Ben de tesaduftur, Rusya macından sonra ilk defa bana bu kadar yakın olan (pozitif vaka) bir kişi oldu. Rusya antrenoru biraz da sevincle, sarılır gibi olmuştu, ikinci defa Vida olayı oldu. Ben genelde uzak dururum. İstiklal Marşı'ndan sonra maske yuzumdeydi, hocalara baktım 'Yedek kulubesindeki herkes cıkarıyor' dediler, ben cıkarırken tesaduf Vida yanıma geldi. Aksilik oldu. Biraz omzuma el dokunması oldu, sarılmayı seviyor, herkese sarıldı. Maalesef oyle bir durum oldu. İlk gun yapılan testin bir anlamı yok ama her halukarda yaptık bir test, bugun bir test daha yaptık yarınki mac icin. Beşinci gun yine yapacağız. Test yaparak bu iş cozulmeyecek, dikkatli olmak gerek. Bu kadar uzun surede ilk defa iki kişiye bu kadar yakın oldum. Maske hijyen onun icin onemli. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor."
Sakat oyuncularla ilgili de bilgi veren deneyimli teknik adam, "Abdulkadır'in sakatlığı vardı, Orkun ve Mert Cetin'in sakatlığı var, Cağlar da sakat olarak gelmişti. Her gecen gun iyiye gidiyor, son maca kadar durumuna bakacağız. Burak cezalı. Onun dışındaki tum oyuncular antrenmana katılıyorlar. Olağanustu bir durum cıkarsa bilemiyoruz. Takımlara bakıyoruz once pozitif, sonra negatif. Once negatif, sonra pozitif diyorlar. Takımlarımızdaki durumlara da bakıyoruz uzuluyoruz. Olağanustu bir donemden geciyoruz. Herkes dikkatli olmak zorunda. Bize verilen gorevleri izin verildiği olcude yapmaya calışıyoruz." şeklinde konuştu.
Şenol Guneş, bir Rus gazetecinin, "Rusya'da Artem Dzyuba kadroya alınmadı. Dzyuba'nın durumuyla ilgili goruşunuz nedir? Aleksandr Sobolev onun boşluğunu doldurabilir mi?" sorusunu ise, "Sobolev uzun boylu Dzyuba'nın yerine doldurabilecek daha da hareketli bir oyuncu. Dzyuba olayı Rusya'nın ic olayı. Rusya'nın, Moldova macını izledim ama o macla bu macın ambiyansı aynı olmaz. 0-0 kalsa bile Rusya baya ustundu." şeklinde yanıtladı.
Guneş son olarak, milli takımların 10 gunde 3 mac yapmasının ise kulupleri ve oyuncuları cok zorladığını aktardı.
Kaynak: Anadolu Ajansı