Turkiye'de bu yıl "Tohum Ver Fidana Donuşsun" projesi de hayata gecirilerek okullarda oğrencilere dağıtılacak tohumlar sayesinde oğrenciler kendi fidanlarını kendileri yetiştirecek. Kula'da da 4 bin 500 adet tohum oğrencilere dağıtılarak fidana donuşturulmesi icin tanıtım yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği cercevesinde 'Tohum Ver Fidana Donuşsun" projesi hayata geciyor. Oğrencilerin cevre, beden ve ruh sağlığını korumak, kişisel ve sosyal yaşamdaki bir kısım olumsuz alışkanlıklara alternatif cozum onerileri geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak, toprağa ağaca yaşama karşı farklı bakış acıları geliştirmek icin başlatılan projede ana hedef oğrencilerin cevreye karşı olan duyarlılığını arttırmak, aidiyet duygu ve sorumluluğunu geliştirmek, bu sayede cevreyi seven koruyan ve ağaclandıran bilincli bireyler yetiştirmek.
Bu proje kapsamında Kula'da da Kaymakam Kemal Duru'nun katıldığı programla oğrencilere cam tohumu ve saksı dağıtılmaya başlandı. Oğrencileri sınıflarında ziyaret ederek tohum dağıtan Kaymakam Kemal Duru, tohumların nasıl dikileceği ve yetiştirileceği hakkında bilgiler de verdi. Kula Orman İşletme Şefi Veli Kılıc, İlce Milli Eğitim Muduru Adem Sumen ve İlce Milli eğitim Şube Mudurleri Huseyin İzci ile Zakir Okumuş'un da katıldığı programda, Ataturk İlkokulu oğrencilerine tohumları dağıtıldı. Diğer oğrencilere dağıtılacak olan tohumlar ise İlce Milli Eğitim Mudurluğu tarafından dağıtımı sağlanacak.
Oğrencilere birer tohum değil, birer arkadaş hediye ettiklerini dile getiren Kaymakam Kemal Duru, oğrencilere bu yaşlarda ağac ve yeşillendirme sevginisi aşılamanın geleceğe buyuk katkıları olacağından bahsetti. 'Milli Ağaclandırma Gunu' gibi guzel bir projenin ardından, "Tohum Ver Fidana Donuşsun" projesinin de oğrencilerin ağac sevgisine olan ilgisini artıracağını kaydeden Kaymakam Kemal Duru, projede emeği gecenlere teşekkur etti. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı