En cevreci Formula 1 aracı yarışlar icin hazır
En cevreci Formula 1 aracı Bahcelievler'de
İSTANBUL - 9 yıl aradan sonra İstanbul'da duzenlenecek Formula 1 yarışları oncesi Bahcelievler Belediyesi'nin yol kenarındaki bir bolgeye yaptığı ağactan Forumla 1 aracı gorenlerin dikkatini cekiyor.

9 yıl aradan sonra yeniden Turkiye'ye donen Formula 1 yarışları heyecanı ozellikle İstanbul'da yaşanıyor. Bahcelievler Belediyesinin metal bir iskeletin uzerine yerleştirilen sarmaşıklardan Formula 1 aracı yarın ki yarışlar icin hazırlandı. Yaklaşık 15 yıldır yerinde duran arac Bahcelievler Park ve Bahceler Mudurluğu ekipleri tarafından budanan arac gorenlerin dikkatini cekerken, sosyal medyaya da buyuk ilgi gordu.
"Yarın ki yarışlarda biz de varız"
Formula 1 aracının bakımlarını yapıp yarın ki yarışa hazırladıklarını dile getiren Bahcelievler Belediyesi Park ve Bahceler Mudurluğu calışanı Murat Kurubaş, "Bahcelievler Belediyesi'nin yapmış olduğu Formula 1 aracıdır. Yarın ki yarış oncesi bizde ekip arkadaşlarımızla aracımızı hazır hale getirdik. Yarın ki yarışlarda biz de varız. Buraya geldik aracımızın bakımını genel olarak yaptık, sağını ve solunu toparlayıp tamamen yarışa hazır hale getirdik. Uzayan otlarını cıkmış dallarını toparladık. Nasip kısmet olursa yarın ki yarışta bizde varız " şeklinde konuştu.
"Buradaki bitki cok anlamlı"
Yıllarca Formula 1 aracının onunden gecmesine rağmen fark etmediğini soyleyen Barış Ulusinan, "Yıllarca buradan geciyordum ama hic farkında değildim. Yarın Formula 1 varmış herhalde onu da sizden duyuyorum. İnşallah guzel bir yarış olacak. Bu bitki de bence cok guzel gozukuyor anlamlı bir şey olmuş. Yanından hızlıca gecerken bir şey anlaşılmıyor ama durup bakıldığı zaman anlaşılıyor. Cok guzel olmuş" dedi.
"Her gorduğumuzde takdir ediyoruz"
Formula 1 aracının guzel bir calışma olduğunu belirten Musa Şen, "Yarışların tekrar Turkiye'ye donmesi heyecan verici biz gencler adına. Burada Bahcelievler Belediyesi'nin bir calışması var, biz de yıllardır burada oturuyoruz, yani bu sembol anlamında cok guzel bir şey zaten şekil olarakta cok guzel olmuş. Cok beğeniyoruz ve her gectiğimizde takdir ederek geciyoruz buradan. Guzel bir calışma. Kesinlikle beğeniyorum hem bir erkek olarak hem genc olarak hem de malum yarışlar bu hafta sonu burada o anlamdaysa gayet beğenilecek bir calışma emeği gecenlere de teşekkur ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı