MANİSA'nın Turgutlu ilcesinde cami avlusuna bırakılan 3 gunluk bebeği bulan İmam Şener Seyhun, "İnsan nasıl bırakabilir bir cocuğu. Kimi insanlar cocuk yapmak icin milyarlar harcıyorlar. Kimi de cocuğunu cami bahcesine, cope bırakıyor" dedi. Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Selahaddin Eyyubi Camisi'nin İmamı Şener Seyhun, sabah namazı icin geldiğinde, avluya bırakılan erkek bebeği buldu. İmamın ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, bebeği hastaneye goturdu. Bebek, ilk mudahalenin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, 3 gunluk olduğu tahmin edilen bebeği terk eden kişi veya kişileri tespit etmek icin calışma başlattı. Bebeğin annesinin belirlenmesi icin de hastane kayıtları incelemeye alındı. Bebeğin, sağlık kontrollerinin ardından Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu'nce korumaya alınacağı oğrenildi.
İmam Şener Seyhun, "Sabah namazı icin geldim. Cami bahcesinde bir canta gordum. Cantaya baktığımda, havluya sarılı bebek gordum, uc gunluk bir cocuk. Canta hareket edince, cocuğun canlı olduğunu fark ettim. Bebeği cami icerisine aldıktan sonra polisi aradım" dedi.İmam Seyhun, "İyice sarmışlar. Hem kundak yapmışlar hem de uşumesin diye havluya sarmışlar. Sabah namazına az vakit kala, koyduklarını tahmin ediyorum. Gece bıraksalardı, bebek soğuktan donabilirdi. Kopek falan da ısırabilirdi. Hoca gelince gorur, diye duşunduklerini tahmin ediyorum. İnsan nasıl bırakabilir bir cocuğu. Kimi insanlar cocuk yapmak icin milyarlar harcıyorlar kimisi de cocuğunu getirip, cami bahcesine, cope bırakıyor" diye konuştu.
- ManisaKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ersan ERDOĞAN