Talas Belediyesi, ilcede eğitimlerini surduren oğrencilere bin adet tablet dağıttı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, "Nitelikli eğitim almış bireyler yetiştirmek icin uzerimize duşeni yağmaya hazırız" dedi.
Talas Belediyesi onunde duzenlenen torene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, AK Parti İl Başkanı Şaban Copuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, İl Milli Eğitim Muduru Celalettin Ekinci, davetliler, oğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından acılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, "20 Ağustos'ta değerli Cumhurbaşkanımız bir toplantı yaptılar. Toplantıda Mehmet Ozhaseki bakanımız ev sahipliği yaptı. Bu toplantının gundemi pandemi sonrası belediyecilik vizyonu konuluydu. Orada Cumhurbaşkanımız ve Mehmet Ozhaseki bakanımız en cok eğitim konusu uzerinde durdular. Ardından da Milli Eğitim Bakanımız, yerel yonetimlerin eğitime katkısının cok ehemmiyetli olduğunu vurguladı ve bizden bu konuda destek olmamızı istedi. Elbette Turkiye Cumhuriyeti buyuk bir devlettir. Devlet olarak eğitime yaptıklarının yanında, bizim yaptığımızın bir lafı olmaz ancak bizde yerel yonetimler olarak kendi duzeyimizde mutlaka eğitimin yanında hatta icerisinde yer almak zorunda olduğumuzu icselleştirdik. Boylelikle geldik illerimize, ilcelerimize İl Milli Eğitim Mudurlerimizle, İlce Eğitim Mudurlerimizle toplantılar yaptık. İlcede ki okulların eğitimi uzerinde ki şu anda gorulen eksikliklerin, bilhassa pandemi konusunda neler yapılması gerektiğini tek tek cıkardık. Bu bakımdan iyi bir calışma oldu. Daha sonra en yakın orneğini, gecen haftalarda actığımız 7/24 kutuphane ile gercekleştirmiş olduk. Kutuphanemize yaklaşık gunde 930 kişi katılıyor. Bugune kadar 14 bin kişinin yaralandığını gorduk. Eğitim ve oğretimin eksiksiz yerine getirilmesi icin her turlu calışmayı yapmaya devam ediyoruz. Geleceğimize yon verecek en buyuk etkenin eğitim olduğuna inanıyoruz. Nitelikli eğitim almış, cevresini, ulkesini ve dunyayı takip eden, yabancı dil bilen teknoloji takip eden kaliteli bireyler yetiştirmek icin biz yerel yonetimler olarak uzerimize duşeni yapmaya hazırız" dedi.

İl Milli Eğitim Muduru Celalettin Ekinci de, "Hayırda yarışanlar şehri Kayserimizde, biz hayırseverlerimizin hızına yetişmeye calışıyoruz. Bu zor gunlerde cok ayrı guzellikler yaşıyoruz. Şu anda yine burada bu duygularla gururluyuz, mutluyuz. Salgın donemine ansızın yakalanmamıza rağmen gerek sağlık calışanlarımızın fedakarlıkları sağlık altyapımızın mukemmelliği, gerekse eğitim altyapımızla daha onceden planlanmış, uygulamaya başlanmış EBA eğitim bilişi ağımızın olması nedeniyle bu kurduğum sistem sayesinde yuz yuze olmasa da bir şekilde oğrencilerimiz hem oğretmenleriyle, hem oğrenme araclarıyla eğitimlerine devam edebildiler. Uzaktan eğitim adını verdiğimiz bu sistemin tabi ki olmazsa olmazı bilişim aracları ve televizyonlar. Bilgisayarlar ve tabletler vasıtası ile sanalda olsa sınıflarımızı kurup canlı derslerimizi yapabildik. Burada ki eksikliğin gorulmesiyle Cumhurbaşkanımız, 500 bin tablet mujdesi ile eğitime tabiri caiz ise bir can suyu verdi. Şu anda burada da yine her alanda eğitime, okullara, oğrencilere destek sunan Talas Belediyemizin oğretmen başkanı Mustafa Yalcın beyin onculuğunde bin oğrencimizi tabletleriyle buluşturacağız. Yapılan bu işlerin esas guzelliği, gorunenlerin yanında gorunmeyen hizmetlerin cok daha fazla olması. Okullarımızın temizliğin de, okullarımızın dezenfekte edilmesin de belediye başkanımız onculuk yapıyor o nedenle ona teşekkur ediyorum. Yine okullarımızın tadilatında, bahce duzenlemesinde yine belediye başkanımızın katkıları var. Oğrencilerimizin her turlu sosyal desteğinde, her turlu yardımın da belediye başkanımızın var. Kendilerine oğrencilerimiz adına teşekkurlerimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu.
Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc ise, "Belediyeler olarak gecmişten beri, bir guzel gelenek oluştu. 1994'deki değerli buyuğumuz Cumhurbaşkanımız, İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı olarak, Kayserimizde Şukru Karatepe, Mehmet Ozhaseki ve Bekir Yıldız uclusu ile değerli başkanlarımızın başlattığı, kamu kurum ve kuruluları ile didişen değil, dayanışan bir anlayış icerisinde bu şehrimize, bu memleketimize ne yapmamız gerekiyorsa dayanışma icerisinde bunu yapmak gibi de bir irade ortaya konuldu. O guzellik daha sonra bizlerin de halkaya eklenmesiyle devam etti. Nerede bir okul, nerede bir sağlık tesisi, nerede bir cami, nerede universitenin bir sorunu ya da herhangi bir kurum kuruluşunun herhangi bir problemi var ise adeta el ele vermek uzere bu calışmaları yapıyoruz. Bunun en guzel orneklerinden bir tanesini de milli eğitim camiamıza sergiliyoruz. Okullar da yapıyoruz, cevre duzenlemeleri de yapıyoruz, fiziki ihtiyacları da gideriyoruz. Fiziki ihtiyaclarını gidermekle kalmıyor, onların gonullerinde de yer edecek calışmalarda da yer alıyoruz. Bu anlayış icerisinde pandemi donemini yaşıyoruz. Malumunuz Kayseri Buyukşehir Belediyesi olarak 16 ilceyle ayrıştırmadan, otekileştirmeden hemşerilerimize hizmet ediyoruz. KAYMEK-UZEM dediğimiz uzaktan eğitim merkezi oluşturmak surati ile KAYMEK'imizin elbetteki pandemi doneminde oğrencilerimizin bir araya gelememesinden dolayı mazeret uretmeksizin uzaktan eğitim vermek suretiyle calışmalarımızı surduruyoruz. İşte bu calışmalarımızdan biriside, eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak amacıyla Milli Eğitim Mudurluğumuz ile iş birliği halinde olmak" ifadelerini kullandı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da, "Turkiye cok farklı bir yere doğru gidiyor. Turkiye gerek yurt icinde, gerekse yurt dışında sınır otesinde yaptıkları ile Allah'a şukurler olsun lider olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu manada Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkur ediyorum. Milliyetci Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahceli Bey'e Cumhur İttifakının tum uyelerine teşekkur ediyorum. Bizi bolmeye calışanları, bizi bolmeye calışanlara karşı, bizim birlik ve beraberlik icerisinde olmamız gerekiyor. İnşallah hep birlikte, birlik ve beraberliğimizi hic bozmadan bunlara cevabımızı net olarak vereceğiz" dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, "Bircok sektorde Talas da guzel şeyler yapılıyor. Bunların başında ozellikle eğitim var. Kayserimiz bağına, bahcesine, dukkanına yatırım yapar ama bilir ki en onemli yatırımın, Turkiye'nin geleceği olan eğitime olan yatırımdır. Bir kısım zorluklar bizi farklı sektorlerde daha da derinleşmeye yetiyor. Biz ozellikle korona vesilesiyle uzaktan eğitim ile alakalı zorunlu bir surece girdik. Yalnızca biz değil, aynı zamanda dunya bununla alakalı yapılanmaya girdi. Bir yandan yuruyen Fatih Projemiz vardı ama ozellikle tabletler oğretmenler ile oğrencileri bulundukları ortalarda farklı mekanlarda dahi olsalar ayın ortama taşımasını bildi. O yuzden belediyelerimizin ozellikle 11 bin tane acıkladıkları ve inşallah arkasının geleceği boyle bir rakamı Talas'ta bin taneyle ustune almış bulunuyor" diye konuştu.
"Hoş bir seda bırakmak kadar guzel bir şey olabilir mi?"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki de, "Bugun burada bir belediyemiz ilk olarak eğitimin ihtiyac duyduğu tabletlerin karşılanması konusunda bin tabletle katkıda bulunuyor. Milli eğitim mudurumuz ile beraber bunun dağıtımını da yapacaklar. Biz AK Parti olarak genel merkezde bir karar aldık. Ozellikle tabi ki devletimizin gucu yeter, elbette ki devletimiz butun cocuklarımıza bu tabletleri verir ama belediyecilik de nihayetinde bir bolgede yaşayan insanların ihtiyaclarını karşılayan kamu kuruluşudur. İnsanlar neye ihtiyac duyuyor ise belediye bunları verir. Belediyeler olarak bizde bir seferberlik ilan edelim dedik. Cumhurbaşkanımız da uygun gorduler. Biz belediyelerimiz ile haberleştiğimiz de tam 250 bin adet tabletin belediyelerimiz tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilmesi kararlaştırıldı. Peki 250 bin adet tableti nerden alacağız? Belki bazı belediyelerimiz kucuk ihale şartnamesini hazırlayamayacaklar, uygun şekilde bir tablette alamayacaklar. O zaman Sanayi Bakanlığımız, Teknoloji Bakanlığımız devreye girdi. Milli Eğitim Bakanlığımızla anlaştılar. 4 tane yerli firma olması da şartıyla da, firmayla anlaştılar. Fiyatları bin 50 TL ile bin 250 TL arasında değişiyor. Bizim belediyelerimiz Milli Eğitim Mudurlukleriyle gerek il gerekse ilce mudurlukleri ile protokol yapacaklar. Onemli olan hizmettir. Onemli olan insanların duasını almak. Onemli olan gonullere girmek. Bunun dışında başka bir şey yok ki. Hoş bir seda bırakmak kadar guzel bir şey olabilir mi? Eser bırakmak kadar guzel bir şey olabilir mi?" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tabletler dağıtıldı. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı