Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobeti devam ediyor.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 439'uncu gunune girdi.

Ellerinde cocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini surduren annelerden Nazlı Sancar, 13 yaşında dağa kacırılan kızı Şeyma'dan 9 yıldır haber alamadığını soyledi.
Kızına kavuşuncaya kadar eyleme devam edeceğini belirten Sancar, hastalık, yaz, kış demeden eylemlerini surdurduklerini anlattı.
"Kızımı HDP ve PKK'dan istiyorum." diyen Sancar, kızının zorla dağa kacırıldığını, sadece evladına kavuşmak istediğini dile getirdi.
Sancar, şoyle konuştu:
"Kızım Şeyma, eğer beni goruyorsan, duyuyorsan gel devlet guclerimize teslim ol. Orası senin yerin değil. Sizi kandırıyorlar, askeri polisi gorduğunde teslim ol, korkma. Onlara hic guvenme, gel teslim ol, artık yeter. Senin sesini duymak bana cok iyi gelir, kızım bir kere de olsa anneni ara. Senin sesini duymak istiyorum, sesine hasret kaldım. Artık yeter, annelerin feryatlarını duysunlar. Anneler evlerini, cocuklarını bırakmış, evlatlarını bekliyor."
Kocaeli'den gelerek, dağa kacırılan Eren Yalcın icin evlat nobetinde yer alan anne Fadime Aksu da cocuğuna kavuşana kadar eylemi surdureceğini dile getirdi.
Evladından 6 yıldır haber alamadığını, oğluna hasret kaldığını belirten Aksu, "6 yıldır sesini bile duymadım. Hicbir zaman eylemimden vazgecmeyeceğim, olene kadar gucum yettiğince geleceğim. Eren biz senden vazgecmedik. Don gel yavrum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Yasin Ergin