"Garip" akımının kurucularından Turk şiirinin buyuk ustası Orhan Veli Kanık, olumunun 70'inci yıl donumunde sevenleri tarafından anıldı.
Turk Edebiyatı'nda 'Garip' akımının kurucularından şair Orhan Veli Kanık, sevenleri tarafından Taksim'den mezarının bulunduğu Aşiyan Mezarlığı'na kadar yapılan yuruyuş ile anıldı. Taksim'de toplanan Orhan Veli sevenleri, usta şairin cıkardığı 'Yaprak' isimli derginin ilk sayısının bulunduğu cerceve ile şiirler okuyarak Aşiyan'a yuruyuşe gecti.
25 YILDIR SUREN YURUYUŞ
13 kilometrelik yol boyunca Orhan Veli'nin şiirlerini okuyan katılımcılar, şairin heykelinin bulunduğu Aşiyan Parkı'na geldi. Burada Orhan Veli'nin heykelinin onunde şiirler okundu. 1996 yılından itibaren her yıl duzenlenen yuruyuş Orhan Veli'nin kabri başında son buldu.
"O HER SENE BENİM İCİMDE ARTARAK BUYUYOR"Orhan Veli'yi cok benimsediğini ve bir yakını gibi gorduğunu soyleyen Şeref Ozsoy "Buraya gelmek isteyen cok daha fazla insan var. Her sene oyleydi. En azından mezarının yeni halini sizler aracılığı ile onlara gostermiş oluyoruz. Onu o kadar cok benimsedim ki onu bir kardeş, bir yakınım gibi goruyorum. Olmuş olsa bile şiirleriyle yaşıyor demek istemiyorum. Hep varmış gibi hissediyorum. O her sene benim icimde artarak buyuyor" dedi.
"BİZ HER SENE YURUMEYE ORHAN VELİ'Yİ ANMAYA DEVAM EDİYORUZ"Deniz Ozgur "Bu senenin ayrı bir anlamı var. Orhan Velinin 70'inci olum yıl donumu. Bu seneye ozel mezarı da İstanbul Buyukşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Bu guzel bir tasarım, guzel bir duzenleme oldu. Daha once Orhan Veli'ye yakışmayan, orijinalini bozan bir mezar duzenlemesi yapılmıştı. İyi bir mudahale oldu. Bu acıdan memnunuz. Biz her sene yurumeye, şiirlerimizi okumaya ve Orhan Veli'yi anmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
"YOL BOYUNCA ONU DUŞUNDUM"İkinci defa yuruyuşe katılan Ozge Ertem "Benim bu ikinci gelişim. Zaten yol boyunca onu duşundum. Bu yuruyuş uzun zamandır yapılıyor ama benim de hayatımda ikinci defa gelerek bir gelenek olmuş oldu. İlk geldiğimde de aynı şeyi hissetmiştim. Hayattan hic zaman alınamayan bir vakitte boyle bir sessizliği kendimize armağan ederek şiirleriyle onu anmak gercekten iyi gelen bir duygu oldu. En cok hissettiğim hayattan alan alabilmek zaman alabilmek. Bu pandemi doneminde zaten bircok insan bu tur duygularla yuzleşti. Benim icin de boyle bir fırsat oluyor" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı