Super Lig ekiplerinden Genclerbirliği'nin İsvecli savunma oyuncusu Mattias Johansson, Turkiye'nin yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınına yonelik cok iyi onlemler aldığını soyledi.
UEFA Uluslar C Ligi 3. Grup'ta Hırvatistan ve Fransa ile karşılaşacak İsvec Milli Takımı'nın Stockholm'de gercekleştirdiği kampta bulunan Johansson, AA muhabirine acıklamalarda bulundu.
Sezon başında Yunanistan'ın Panathinaikos takımından Genclerbirliği'ne transfer olan Johansson, "Turkiye'de olmaktan mutluyum. Turkce zor dil olmasına rağmen Turkce oğrenmeye gayret ediyorum. Turk futboluna da alışmada zorluk cekmedim zira Turk futbolu Yunan futboluna benziyor." ifadelerini kullandı.

Turkiye'de salgına karşı alınan onlemlere değinen Johansson, "Turkiye, Kovid-19'a karşı cok iyi onlemler alıyor. Turkiye'de maske takılması mecburi. Saat 22.00'den sonra butun alışveriş merkezleri ve restoranlar kapanıyor. Turkiye'nin insanları salgına karşı korumak icin her turlu onlemi cok iyi aldığını gozlemliyorum." dedi.
Ligde Medipol Başakşehir macında gorduğu kırmızı kart hakkında da konuşan Johansson, "Kartı pozisyon gereği gordum. Hakemin kararı doğruydu." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Atila Altuntaş