Formula 1 hayranları Beleştepe'ye akın etti
İntercity Formula 1 Turkiye Grand Prix heyecanı başladı
İSTANBUL - Formula 1 yarışlarının 14. etabı "Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020", 9 yıl aradan sonra 13-15 Kasım tarihlerinde İstanbul'da başladı. Yağmurlu ve soğuk havaya aldırmayan Formula 1 hayranları sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul park alanına akın etti. Yarışı onceki yıllarda olduğu gibi yuksek tepelere cıkıp izlemek isteyen vatandaşlar polis barikatlarına takıldı.
Korona virus salgınıyla mucadele calışmaları kapsamında, İstanbul İl Pandemi Kurulunun almış olduğu 13-15 Kasım 2020 tarihleri arasında duzenlenen "Formula-1 DHL Turkish Grand Prix 2020 yarışının seyircisiz yapılması" yonundeki tavsiye kararı uyarınca 05.10.2020 Pazartesi gunu saat 10.00'da toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından soz konusu yarışın seyircisiz yapılmasına karar verilmişti.
Yağmurlu ve soğuk havaya rağmen Formula 1 hayranları sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul park alanına akın etti. Yarışı onceki yıllarda olduğu gibi yuksek tepelere cıkıp izlemek isteyen vatandaşlar polis barikatlarına takıldı. İstanbul Emniyet Mudurluğu'ne bağlı polis ekipleri yarışların yapılacağı alanda ve alana bağlı yollarda geniş guvenlik onlemleri aldı. Yarışları bedava izlemek isteyen vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Saat 12.00'da başlayacak yarış oncesinde Turk Hava Kuvvetleri'nin gosteri ekibi SOLOTURK İstanbul'da yapılan Formula 1 yarışları oncesinde ozel gosteri ucuşu yaptı. Yarışı izlemek icin Formula 1 İstanbul Park'ın cevresinde bekleyen vatandaşlar SOLOTURK ozel ucuş gosterisini hayranlıkla izledi. Bazı vatandaşlar yarışı beklerken yanlarında getirdikleri piknik tupu uzerinde sucuk ekmek yaptı. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarından yarışları izledi.
Oğuzhan Divarcı isimli bir vatandaş, "Cok uzun zamandan beri bekliyoruz. 9 sene once de gelmiştim buraya ama o zaman boyle her yer kapalı değildi. Biraz hayal kırıklığı oldu, keşke acık alanlar serbest olsaydı. Polisler her tarafı kapatmış. Acık olsaydı izlemesi daha keyifli olurdu" dedi. Vatandaşlardan Mucahit Enes Aydın, "Buraya Formula 1 izlemeye geldik. Heyecanlıyız ancak heyecanımız yarıda kaldı. Cunku her yer kapalı, onceki seneler acıktı. Tepeden rahatca izleyebiliyorduk, şu anda izleyemiyoruz. Bu durum bizi ve buraya gelen herkesi uzdu" diye konuştu. Suleyman Dursun isimli bir vatandaş ise, "Mesafe uzak ama şu an duyduğumuz şu ses icin geldik. Hatta ben dun geldim biraz keşif yaptım universitenin oradan cok guzel oluyor. Cok guzel bir organizasyon ulkemiz acısından dunyanın en iyi pistine sahibiz. Biz de elimizdeki imkanlarla buradan izliyoruz. Fotoğraf cekiyoruz. Cok guzel bir spor ulkemiz adına da muthiş bir şey" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHARREM CAM