Antalya'nın Manavgat ilcesinde 10 gun once işyerlerinin onunde sevmek istediği sokak kopeği tarafından ısırılan 3.5 yaşındaki Elmira Esma Coşkun, barınağa giderek kendisini ısıran kopeği sevdi.
10 gun once Aşağı Hisar Mahallesi Orhangazi Caddesi uzerindeki ailesine ait işyeri onunde oynadığı sırada yanına gelen sokak kopeğini sevmek isteyen 3.5 yaşındaki Elmira Esma Coşkun, kopek tarafından gozunun kenarından ısırılmıştı.
Olayın ardından Elmira Esma Coşkun, ailesi tarafından hastaneye goturulerek aşı yaptırıldı, sokak kopeği de gorevliler tarafından Manavgat Belediyesi sokak hayvanları gecici bakım ve barındırma merkezine goturuldu.
Sokak kopeğinin yapılan kontrollerinde herhangi bir hastalığa rastlanmazken 10 gun gozetim altında bulunduruldu. 10 gunluk gozetimin tamamlanmasının ardından minik Elmira, Babası Yusuf ve annesi Nesrin Hınıslı Coşkun ile birlikte Manavgat Belediyesi sokak hayvanları gecici bakım ve barındırma merkezine gelerek kendisini ısıran kopeği sevdi.
Kopeği gorunce ilk anda cekingen davranan Elmira, kısa surede cekingenliği uzerinden atarak kopeğin başını okşadı ve sevdi.
"Olayın kızımı etkilemesini istemedim"
Elmira'nın hayvanları cok sevdiğini belirten Nesrin Hınıslı Coşkun, "Ne yazık ki kızım istemediğimiz bir durum yaşadı. Yaşadığı bu talihsiz olayın kızımın hayvanlara karşı olan sevgisini etkilememesi icin kızımı barınağa getirerek kendisini ısıran kopeğin aslında zararsız olduğunu gormesini sağladık. Buradan guzel anılarla ayrılıyoruz. Kızımın başına gelen olayın ardından haberlere yorum yapanları, kopeğin barınakta eziyete maruz kalacağını soyleyenleri belediyeye ait barınağa gelerek buradaki ortamı gormelerini istiyorum. Barınağın hic te onların soylediği gibi bir yer olmadığını, hayvanların guzel bir ortamda yaşadığını gormek beni mutlu etti. Onları da barınak ziyaretine davet ediyorum" dedi.
"Sokak hayvanlarına iyi davranalım"
Elmira'yı ısıran kopeğin barınağa getirilmesinin ardından gerekli tedavi ve kontrollerini yapan Manavgat Belediyesi sokak hayvanları gecici bakım ve barındırma merkezinde gorevli Veteriner Hekim Zafer Efkan "Kopeğimizde geldiği gunden bugune hicbir olumsuzluk gozlenmedi. Alabildiğine uysal ve uyumlu bir hayvan. Bizler hayvanlarla ozellikle de sokak hayvanlarıyla bir arada yaşamak zorundayız. Bunu kabullenmemiz gerekir. Onların şefkate ihtiyacı var. Onlara zarar vermediğimiz surece kimseye bir zararları olmayacaktır. Bu kopeğimizin yaşadığı bir olayın etkisiyle Elmira'nın kendisine zarar verebileceğini duşunerek savunmaya gecmesi sonucu zarar verdiğini duşunuyorum. Bugun burada guzel bir olay yaşandı. Herkesi barınağımızı ziyaret etmeye bekliyoruz" dedi. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı