Turk Kızılay Kastamonu Şubesi tarafından bir tır yardım malzemesi, İzmir'deki depremzedelere gonderildi.
İzmir'deki depremin ardından Kızılay Kastamonu Şubesi, başta Taşkopru İlce Temsilciliği olmak uzere ilce temsilcilikleri ile yardım kampanyası duzenledi.
Şube Başkanı Sabit Tavil, yardımların gonderilmesi amacıyla duzenlenen programda yaptığı konuşmada, İzmir'deki vatandaşların acılarını paylaşmak icin yardım kampanyası başlattıklarını soyledi.

Kampanyaya vatandaşların yoğun desteğinin olduğunu dile getiren Tavil, "Hemşehrilerimizin destekleri ile İzmir icin 21 bin kilogram bakliyat, kuru gıda, tek kullanımlık bardak, tabak ve battaniyelerden oluşan insani yardım malzemelerini İzmir'e gonderiyoruz. Katkılarıyla kampanyamıza destek olan ve bir tırın alabileceğinden daha fazla insani yardım malzemesinin kısa surede toplanmasını sağlayan butun hemşehrilerimize teşekkuru bir borc biliyoruz." diye konuştu.
Konuşmanın ardından Turk Kızılay Kastamonu Şube yonetimi, kadın kolları, genclik kolları ve gonullulerden oluşan grup, yardım malzemelerinin yuklendiği tırı dualar eşliğinde İzmir'e uğurladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bilal Kahyaoğlu