ANKARA'da koronavirus onlemleri kapsamında cadde ve meydanlarda getirilen sigara yasağına bazı vatandaşlar uymadı.
İcişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgeyle 81 ilde halkın yoğun olduğu cadde, sokak, meydan, park ve durak gibi alanlarda sigara icmek yasaklandı. Ankara'da ise hafta sonu yoğunluk yaşanan park ve meydanlarda, bazı vatandaşlar sigara icmeye devam etti. Kuğulu Park ve cevresi ile Kızılay Meydanı ve cevresinde, maskelerini cene altına indirip sigara icenler, cevredekilere de aldırmadı.
Vatandaşlardan bazıları sigara yasağını doğru bulurken, bazıları ise uygulamaya tepki gosterdi. Ozgur Tekin, "İcmek isteyen kimseyi rahatsız etmeden kendine bir alan bulabilir. Yolda biri ictiği zaman ben de rahatsız oluyordum. Ama olculu şekilde davranılması gerekiyor. Hata yapan kişiye de saygısızlık yapmadan izah etmek gerekiyor" dedi.
Yasağı doğru bulduğunu soyleyen Gokhan Ekmen, "İnsanlar sırıf hava almak icin daraldıklarından yuzunu acıyor. Bu kesinlikle tehlikeli, vatandaşlarımızın daha dikkatli olması, maske rahatsızlık yaratsa da kullanmaya ozen gostermeliler" diye konuştu.Sedef Somaltın ise "Acık alan olduğu icin gerekli gormuyorum. Kapalı alanda zaten dikkat ediyoruz. Maske, mesafe, hijyene zaten dikkat ediyoruz" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Pelin UZEK KILIC