BARO BAŞKANI BALKAN: SUC DUYURUSUNA KONU OLABİLİR
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek'in Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nu gorevden alıp, yerine 2 meclis uyesini donuşumlu olarak atamasını değerlendirdi. Balkan, "Aylardır sağlık problemleri olan ve yeni servise cıkan Başkan Bocek'in raporluyken, kendisine ait e-imza uzerinden radikal değişikliği kuşkulu buluyorum. Hukuki olarak da tartışmalı" dedi. Başkan Balkan, şoyle devam etti:
"Boyle bir değişikliğin yapılmasını hukuki olarak gormuyorum. Bu olağan değil. Hukukta ve siyasette rastlanan bir durum değil. Hastalığı surecinde bir başkan vekili gorevlendirildi. Değişmesi ve yerine 2 başkan vekili gorevlendirmesi tartışmalı. Siyasi bir operasyon olarak değerlendiriyorum. Belediye icinde bir guc savaşı var. Bu savaş Antalya ile sınırlı değildir. 5'inci buyuk kentiz. Cok ciddi rantın soz konusu olduğu bir yer. İştahı kabaran siyasi figurler kendilerine yakın kadrolar icin boyle bir operasyon duzenledi. Başkan vekili Hacıarifoğlu gorevde kalmalı. Zaten Başkan vekili Hacıarifoğlu Teftiş Kurulu'nu gorevlendirdi. İcişleri Bakanlığı mufettişleri inceleme başlatabilir ve suc duyurusuna konu olabilir. Yapılan işlemler dort başı mamur hukuka uygun olmalı. Antalya'nın iradesi uzerinde siyasi ahlakla bağdaşmayan yontemler, Antalya'nın boyle bir tartışmaya suruklenmesi uzucu."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ahmet İSTEK