İngiltere'de koronavirus (Covid-19) kısıtlamaları nedeniyle bakım evindeki 52 yıldır evli olduğu kocasını uzaktan gormek zorunda kalan kadının fotoğrafı gorenleri duygulandırdı. Irene Stallard adlı kadın, demir bir korkuluğun onunde diz cokerek, karantinanın ayırdığı eşi Dave Stallard'a baktı.
İngiltere'de Irene Stallard (74), kalp rahatsızlığı ve gecirdiği felc nedeniyle bakım evinde tedavi goren kocası Dave Stallard'ı (79) Covid-19 kapsamında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle uzaktan gorebildi. 52 yıllık evlilikleri boyunca hic uzun sure ayrı kalmayan ciftin fotoğrafı, gorenleri duygulandırdı. Sosyal medya kullanıcılarından bazıları ise uygulanan onlemlerin yumuşatılması gerektiği konusunda tepki gosterdi.
Ciftin kızları Miranda Gore Browne, "Mart ayındaki karantina başlangıcından beri babamı gormemize izin verilmedi. Odası bahceye değil evin ic avlusuna bakıyordu, bu yuzden onu pencereden bile goremedik" dedi. Annesinin Mayıs ayında bakım evini aradığını ve babasını gorebilmek icin onu bahceye goturup goturemeyeceklerini sorduğunu belirten Browne, "Annemin orada diz coktuğunu gorduğumde yeni gelmiştim ve arabadan iniyordum. Onları gorduğumde 'Bu gercek aşk' diye duşunduğumu hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.
"AMACIM POLİTİK BİR MESAJ VERMEK DEĞİLDİ"Anne ve babasının o anlarını fotoğraflayan Browne, konuyla ilgili yerel medyaya yaptığı acıklamada, "Fotoğrafı Twitter'da paylaştığımda tek niyetim ebeveynlerimin bağlılığını vurgulamaktı. Politik bir mesaj vermek değildi. Bu kadar basit bir aşk fotoğrafının dunyayı değiştirme gucune sahip olması şaşırtıcı. İnsanlar bize bu fotoğrafın onları bir an icin duşundurduğunu ve gozlerini actığını soyledi" diye konuştuİNGİLTERE İKİNCİ KEZ KARANTİNADAMart ayının ardından İngiltere'de yeniden Covid-19'la mucadele kapsamında karantina uygulanmaya başlandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın acıklamasına gore, karantina 2 Aralık'a kadar devam edecek. Onlemler kapsamında marketler ve eczaneler gibi temel urunlerin satıldığı işletmeler haric tum perakende mağazaları, kuafor salonları, guzellik merkezi gibi işletmeler kapatıldı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı