BOLU'da, kopruden ucan otomobilde sıkışan yaralıları kurtarmaya giden itfaiye eri Cağatay Depe (23), kazazedelerden birinin kuzeni Metehan Ozcelik (25) olduğunu gorunce buyuk şok yaşadı. Ekip arkadaşlarıyla birlikte kuzenini kurtaran Depe, "Metehan olduğunu oğrendiğimde şok yaşadım, iyi olduğunu gorunce biraz rahatladım. Tanıdığınız birini kurtarmak daha zor" dedi.
Kaza, dun gece yarısı saat 01.00 sıralarında, D-100 Karayolu'nun Kurucay mevkisinde meydana geldi. Ankara yonune giden Metehan Ozcelik idaresindeki 14 DM 755 plakalı otomobil ile Huseyin Sarıkaya yonetimindeki 35 AS 538 plakalı otomobil, suruculerinin kontrolunden cıkarak art arda Kurucay koprusunun korkuluklarına carpıp, 4 metre yukseklikten duştu.

[h=3]OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ[/h]2 otomobilin de hurdaya donduğu kazada, Metehan Ozcelik ile beraberindeki İsmail Ertem ve diğer aracın surucusu Huseyin Sarıkaya yaralandı. İhbar uzerine kaza yerine cok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.
[h=3]YARALILARDAN BİRİ KUZENİ CIKTI[/h]Otomobilde sıkışan Metehan Ozcelik ve İsmail Ozturk'un yardımına Bolu Belediyesi İtfaiye Mudurluğu ekibi koştu. Ekipte gorevli Cağatay Depe, yaralılardan birinin kuzeni Metehan Ozcelik, olduğunu gorunce şok yaşadı. Depe, durumunun iyi olduğunu oğrendiği kuzenini meslektaşlarıyla sıkıştığı yerden kurtardı.
Ozcelik ile İsmail Ertem ve ağır yaralı olan Huseyin Sarıkaya, İzzet Baysal Tıp Fakultesi Hastanesi Acil Servisi'ne goturuldu.
[h=3]"ALLAH'IM İNŞALLAH O DEĞİLDİR"[/h]Depe, kuzenini kaza yapan otomobilde gorunce buyuk şok yaşadığını ifade ederek, "Arabalar tanınmayacak haldeydi. Gorunce tanıyamadım. Normalde plakasını bile bildiğim bir otomobil fakat tanıyamadık. Mudahaleye başladık. Mudahale sırasında yaralılardan birinin kuzenim Metehan olduğunu fark ettim. Tam tanıyamadım, dua ettim; 'Allah'ım İnşallah o değildir' dedim. Yuzunu gorunce Metehan olduğunu fark ettim. 'Merak etme ben seni cıkaracağım. Neren ağrıyor?' dedim. 'Bacağım ağrıyor' dedi. Sağ bacağı sıkışmıştı. Onu ekip arkadaşlarımızla cıkarttık" dedi.
[h=3]"O BENİM CANIMDAN OTE AĞABEYİM"[/h]İnsanın tanıdığı birini kurtarmasının daha zor olduğunu belirten Depe, "Metehan olduğunu oğrendiğimde 10 saniye şok yaşadım. Ama iyi olduğunu gorunce rahatladım. Surekli bu şekilde kazalara gidiyoruz. Zor bir iş yapıyoruz. Sıkışmış insanları kurtarmak zor bir iş. Ama tanıdığınız birinin olması daha zor bir şey. Belki bir dakika once beraber olduğunuz insan olabilir. Bir gun once mesajlaşmıştık. Bir gun sonra onu bu şekilde gorunce cok kotu oldum. Ama yine de işimi en iyi şekilde yapmaya calıştım. Onu da aractan cıkardıktan sonra ambulansla gittikten sonra durumun şokunu fark ettim. Cunku o benim canım, canımdan ote bir ağabeyim. Olayın ardından sakinleşmeye calıştım. Cok zordu" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Murat KUCUK