Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugun artık millete ve tum dostlara guven, umut ve heyecan veren bir Turkiye olduğunu soyledi.
Erdoğan, Vahdettin Koşku'nden canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Kars ve Karaman 7. Olağan İl Kongrelerindeki konuşmasında, hayatları boyunca Allah'ın takdirinin uzerinde bir takdir, milletin gucunun uzerinde bir guc gormediklerini ve tanımadıklarını ifade etti.
Kendini bunun dışında gorenlerin, partiyle yolunu ayırdığını bilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Turkiye'nin kaderiyle partinin kaderinin butunleştiği inancıyla milletle olan gonul bağını surekli artırmaya calıştıklarını bildirdi.
Erdoğan, milletin partiye teveccuhunun artarak surduğunu vurgulayarak, uye sayısının 11 milyon 200 bini bulmasını bunun bir emaresi olarak gorduğunu, kadın ve genclik kollarındaki uye sayısındaki artışı da aynı şekilde değerlendirdiğini kaydetti.
Onumuzdeki 4 yıl boyunca her yıl 1 milyon yeni uye kazanarak tabanı iyice genişletmek istediklerini dile getiren Erdoğan, kongreleri boyle bir donemde gercekleştirdiklerini anlattı.
Erdoğan, "Ahde vefa ve değişimi birlikte hayata gecirdiğimiz ilce ve il kongrelerimiz gayet guzel bir atmosferde suruyor. Gecmişten bugune kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle ve yeni heyecanlarla partimizi guclendiriyoruz." diye konuştu.
Bugun kongreye katılarak oradakilerin yanında olmayı cok arzu ettiğini, canlı bağlantı olsa da katılımcılarla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, kuruluşundan bugune teşkilatlarda gorev alanlara şukranlarını sundu.
Erdoğan, yol arkadaşlarından yaşamını yitirenlere de Allah'tan rahmet diledi, ilce kongrelerinde ve il kongrelerinde gorev alanlara başarılar temennisinde bulundu.
"Geri kalmışlık zincirini kırdık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, her donemin kendi ruhu ve mucadele yontemleri olduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihi boyunca Turkiye'de bu surecin defalarca yaşandığına dikkati cekti.
"İlk yıllarda yeni kurduğumuz devletimizi ayakta tutma, yaşatma gayretiyle cok keskin tercihlerde bulunduk." diyen Erdoğan, sozlerini şoyle surdurdu:
"Ardından tek parti diktasının milletimizin inancı, değerleri ve hayatı uzerindeki ağır zulumlerine maruz kaldık. Cok partili siyasi hayata gecişimizle adeta nefes borularımızın yeniden acıldığını hissettik. Darbeler ve vesayet baskısı, milletimizin sadece demokrasiyi ve ozgurlukleri yaşamasına engel olmakla kalmayıp, refahının artmasının da onune gecti. AK Parti işte tum bu ağır baskı ve geri kalmışlık doneminin ardından yeni bir umut, yeni bir ışık olarak Turkiye'nin uzerine doğdu. Hamdolsun, 18 yılda hem milletimizi ozlemini cektiği haklara, ozgurluklere, itibara kavuşturduk hem de vatan topraklarının her karışını eserlerle hizmetlerle yatırımlarla donatarak geri kalmışlık zincirini kırdık. Turkiye'nin 81 vilayetinin her biri bu demokrasi ve kalkınma ikliminden istifade etti."
"Ulke guclendikce maruz kalınan saldırılar da arttı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yılda Kars'a 13 milyar lira, Karaman'a ise 14 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını, bu yatırımlarla eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal yardımlara her alanda şehirleri cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5 katı, 10 katı hizmetlere kavuşturduklarını anlattı.
Ulke guclendikce, buyudukce, kalkındıkca maruz kalınan saldırıların da arttığına değinen Erdoğan, şoyle konuştu:
"Hukumete geldiğimizde karşımızda once vesayeti ve onun carpık ilişkilerini bulduk. Sonra teror başını cıkardı. Ardından emniyet, yargı ve ordu icindeki FETO'culerin darbe tehditleriyle yuzleştik. Senaryoların yazımında ve uygulamasında ulke icindeki ve dışındaki kesimlerin kurdukları şer ittifakını soylemeye gerek bile duymuyorum. Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin de ustesinden geldik. Biz onumuzdeki engelleri aştıkca, Turkiye'nin ufku genişledi, gucu arttı, harekat kabiliyeti yukseldi. Daha dune kadar kendi topraklarındaki bir avuc teroristle baş etmeye calışan bir ulkeden, cok geniş bir coğrafyada harekatlar gercekleştirebilen bir ulkeye donuştuk. Bugun artık milletimize ve tum dostlarımıza guven veren, umut veren, heyecan veren bir Turkiye var."
"Biz sadece gecmişin ve bugunun değil, geleceğin de partisiyiz"
Bu surecte pek cok fedakarlık yapıldığını, cozulemeyen halen ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Erdoğan, şunları soyledi:
"Ama bunların hicbiri, onumuzdeki aydınlık geleceği karartabilecek buyuklukte değildir. Turkiye'yi nasıl 18 yılda bolgesinin ve dunyanın onde gelen ulkelerinden biri haline getirdiysek, inşallah hedeflerimize doğru adım adım yaklaştıkca, demokraside ve ekonomide cok daha buyuk kazanımlara kavuşacağız. Biz sadece gecmişin ve bugunun değil, geleceğin de partisiyiz. Milletimizle birlikte verdiğimiz her mucadele, kazandığımız her zafer, katettiğimiz her mesafe azmimizi artırıyor, gucumuzu katmerliyor. Rabb'im yolumuzu ve bahtımızı acık eylesin diyorum."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci yazar Ahmet Kekec'in tedavi gorduğu hastanede vefatına ilişkin, "Değerli kardeşim yazar Ahmet Kekec bugun Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Kendisine Rabb'imden ozellikle merhamet diliyorum. Rabb'im taksiratını hasenata tebdil etsin, cennetiyle cemaliyle muşerref kılsın. Oncelikle ailesine ve tum milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.
Kongrelerde gorev ustlenenlere başarılar dileyen Erdoğan, kongreye katılan partililere de seslenerek, "Ozellikle bu anlayışla gecenizi gunduzunuze katarak milletimizin gonlundeki yerimizi guclendirmenizi bekliyorum." dedi.
(Bitti)
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hanife Sevinc