Formula 1 Dunya Şampiyonası'nın 14. ayağı olan Turkiye Grand Prix'ini kazanan ekibe, birincilik kupasını 15 Kasım Pazar gunu TBMM Başkanı Mustafa Şentop takdim edecek.
Formula 1'de Turkiye Grand Prix'sinin yeniden Dunya Şampiyonası takvimine alınmasından buyuk mutluluk duyduklarını belirten TBMM Başkanı Şentop, "Formula 1 yarışları, 9 yıl aradan sonra Turkiye'de yapılıyor. Dunya capında bir organizasyona ev sahipliği yapmanın ulke olarak haklı gururunu yaşıyoruz." dedi. Meclis Başkanı Şentop, buyuk emek harcanan uluslararası bu organizasyon ile tum dunyaya İstanbul'un ve Turkiye'nin hak ettiği şekilde tanıtılacağını soyledi. Şentop, "Dunya capındaki gelişmelerde hem sahada hem masadayız" ifadelerini kullandı.

Mustafa Şentop, organizasyonda emeği gecen herkese teşekkur ederek, "Formula 1 yarışlarının 9 yıl aradan sonra Turkiye'de yapılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak uzere, emeği gecen tum kurum ve kuruluşlara teşekkur ediyorum. Intercity Yonetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak bu buyuk organizasyon icin yıllardır uğraşıyordu; başarılı oldu, kendisini de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı Şentop, "Odul torenine katılmayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cok arzu ediyordu ancak Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti'ne onemli bir ziyaret gercekleştiriyor. Turkiye bir taraftan kapalı Maraş icin onemli projeleri gundemine alırken, diğer taraftan da Karabağ'da Azeri kardeşlerini yalnız bırakmadı. Eş zamanlı olarak Formula 1 Grand Prix'ine de ev sahipliğini ustlendi. Dunya capındaki gelişmelerde hem sahada hem masadayız. Eminim yakın zamanda yeni mujdelerimizde olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
-İHA-
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Alper Atalay