Almanya'da teror orgutu PKK tarafından kacırılan Nilufer T'nin annesi Maide T, başkent Berlin'de kızının evine donmesi icin aylardır yaptığı eylemi surdurdu.
Maide T, kızının teror orgutu tarafından kacırılışının birinci yılında eylemini başkentin merkezinde bulunan tarihi Brandenburg Kapısı'nın onundeki Paris Meydanı'nda yaptı.
Anne Maide T. ve beraberindeki gostericiler, "PKK bir virustur. Bana cocuğumu kurtarmak icin yardım edin" yazılı pankart actı ve Nilufer T'nin fotoğraflarını taşıdı.
Maide T. burada yaptığı acıklamada, teror orgutunun kızını tam 1 yıl 2 gun once kacırdığını belirterek bu konuya daha fazla dikkat cekmek icin bugun Brandenburg Kapsı'nda eylem yaptığını belirtti.
Eylemine daha fazla kişinin destek vermesini isteyen Maide T, "Allah rızası icin bu PKK belası cocuklarımıza, ailelerimize daha cok zarar vermesin, daha cok yayılmasın diye gelin benimle beraber olun ki birlik olalım. Bunların onunu keselim. Yoksa bunlar daha da yayılacak. Yapacağı kotulukler daha da coğalacak." dedi.
Maide T. bir anne olarak yureğinin yandığını belirterek "Kesinlikle susmayacağım butun kapıları zorlayacağım. Kızım gelene kadar calmadık kapı bırakmayacağım. 'Bundan vazgecti' diye kimse demesin. Asla vazgecmeyeceğim." ifadelerini kullandı.
Almanya'da 12 Kasım 2019'da "Okula gidiyorum" diyerek evden ayrılan kızından haber alamayan Maide T, daha once bolucu teror orgutu PKK'ya yakınlığıyla bilinen "Navende Kurdistaniyen li Berlin" derneğinin onunde, kent merkezindeki Brandenburg Kapısı'nda, Federal Meclis ve Başbakanlığın onunde eylem yaparak kızının kurtarılmasını istemişti.
Maide T. şubattan bu yana teror orgutu PKK'ya karşı eylem yapıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Erbil Başay