Oğlunu askere gonderecek olan acılı anneden dağdaki kızına cağrı: "Kardeşinin katili olma"
DİYARBAKIR - Diyarbakır'da cocukları teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırılan ailelerin HDP il binası onundeki evlat nobeti 439'ncu gunune girdi. Evlat nobetindeki anne Nazlı Sancar, teroristlerin kacırdığı kızına seslenerek "Kardeşin askere gidecek kardeş katili olma" dedi.

Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından kacırıldığı iddiasıyla 3 Eylul 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası onunde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 439'ncu gunune girdi. Van'dan Diyarbakır'a gelerek 8 yıl once 13 yaşında dağa kacırılan kızı Şeyma icin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eyleminde olan Nazlı Sancar, oğlu askere gideceğini ve ablasıyla karşı karşıya geldiğinde kardeş katilli olacağını kaydederek kızının geri gelmesini istedi. Anne Sancar, "Bir bucuk yıldır biz bu cadırın altındayız, yaz, kış yağmur, camur, hastalık demeden evlatlarımızı bekliyoruz. Evlatlarımızı almadan gitmiyoruz, kararlıyız. HDP evlatlarımızdan ne istiyor gondersinler, artık dayanacak gucumuz kalmadı. Şeyma kızım ben kapımı kapattım geldim, kardeşin 2 ay sonra askere gidecek kardeş kardeşi oldurmesin gel. Yusuf artık askere gidecek, karşına cıkarsa kardeşini mi oldureceksin. Gel devlet guclerine teslim ol, kardeşin ablam gelsin sonra askere gideceğim diyor, ağlıyor ablamı gormeden gitmek istemiyorum diyor. Gel kardeşinin katili olma, kardeş kardeşi olduruyor, herkes seni cok ozledi, senin icin gece gunduz ağlıyoruz. Kardeşin onune gelirse oldureceksin, kardeşin muayenede ağladı, anne dedi, ben askere gideceğim ablam onume gelecek ya ben oldureceğim ya da o beni oldurecek dedi, gel kardeş katili olma. Hepimiz senin kahrından oluyoruz" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı