Balıkesir Universitesinde oğrenim gordukten sonra ulkesine donen ve Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması icin savaşırken şehit olan Azerbaycan Uyruklu Mammadagha Safarov icin Universite Senatosu tarafından Şukran Beratı verildi.
Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kazandığı zafer sonrası Balıkesir Universitesi Senatosu'nun aldığını kararı bir kez daha anlamlı kıldı.
Balıkesir Univeristesi Senatosu tarafından Şehit Mammadagne Safarov icin verilen Şukran Beratı sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. Balıkesir Universitesi Senatosu'nun Azerbaycan'da şehit duşen oğrencisi Mammadagne Safarov'u "Turk Milleti Şehidi" olarak kabul etmesi buyuk takdir topladı.
Balıkesir Senatosu'nun Şukran Beratı
Şukran Beratında; "Azerbaycan toprağı Karabağ'ı duşman işgalinden kurtarmak icin sınır bolgesinde vatanı, milleti, dini, devleti, istiklal ve istikbali uğruna canını feda eden, 2014-2019 tarihleri arasında Universitemiz Muhendislik Fakultesi Makine Muhendisliği Bolumunde oğrenci olan aziz şehit Mammadagha Safarov'u Bir Millet İki Devlet Anlayışı ile Turk Milletinin şehidi olarak kabul ediyor; bu duygu ve inancla, kahraman şehidimizi şukran, rahmet ve minnetle anıyor; aziz ailesine Balıkesir Universitesi Şukran Beratı'nı takdim etmekten onur duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.
İsmi konferans salonuna verilecek
Balıkesir Universitesi Senato kararı ile ayrıca Mammadagha Safarov'un ismi, 2014-2019 yılları arasında oğrencisi olduğu Muhendislik Fakultesinde ek inada yer alan Konferans Salonuna verilecek.
"Şehidimizin kanı yerde kalmadı"
Balıkesir Universitesi Rektoru Prof. Dr. İlter Kuş Şehit Mammadagna Safarov'un babası Balakishi Safarov ile telefon goruşmesi yaparak baş sağlığı diledi. Rektor Kuş telefon konuşmasıyla ilgili ayrıntıyı sosyal medya hesaplarından şu şekilde duyurdu: "Bugun Azerbaycanlı Şehidimiz Mammadagha Safarov'un kıymetli babası Balakishi Safarov ile telefonda goruşerek baş sağlığı diledim. Konuşmasının sonunda bana 'Balamın kanı yerde kalmamıştır.' diye soyledi. Doğru. Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı