Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yonetimler Dunya Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı ve Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın davetlisi olarak UCLG Dunya Konseyi Toplantısı'na katıldı.
UCLG Eş Başkanı ve Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, video konferans uzerinden UCLG Dunya Konseyi Toplantısı'na katıldı. Cin'in Guangzhou Belediyesi ev sahipliğinde video konferans yoluyla duzenlenen UCLG Dunya Konseyi toplantısı acılış oturumuna BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır da davetli olarak katıldı.

"Yerel yonetimler kentlerin kuresel vizyonunu gerceğe donuşturmesi acısından cok onemli"
Acılış oturumunda konuşan Volkan Bozkır, kendisini toplantıya davet eden Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkur ederek, yerel yonetimlerin kentlerin kuresel vizyonunu gercekliğe donuşturmek acısından cok onemli olduğunu vurguladı. Bozkır, Covid-19 salgınının kentsel alanların ne kadar onemli olduğunu gosterdiğini ifade ederek, "Virusun doğal ortamdan cıkmış olmasına rağmen kentsel alanlar sonuclarından cok daha derin bir şekilde etkileniyor. Covid-19 vakalarının yuzde 90'ını yine kentlerde gorduk. Yerel yonetimler de bu savaşın on saflarında yer alıyor. O yuzden bu on saftaki calışanları unutmamak gerekiyor. Ben inanıyorum ki kentler ve yerel yonetimler Covid-19 krizini bir fırsata donuşturebilir. Boylece cok daha sağlam ve iyi bir toparlanma oluşabilir" diye konuştu.
Başkan Altay'dan Volkan Bozkır'a teşekkur
UCLG Eş Başkanı ve Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, toplantıda yaptığı konuşmada, Volkan Bozkır'ın Turkiye'de Avrupa Birliği Bakanlığı ve parlamenter olarak onemli hizmetlerde bulunduğunu, bugun de BM 75. Genel Kurul Başkanlığını yuruttuğunu belirerek, kendilerini kırmayarak oturuma katılmasının yerel yonetimlere verdiği onemin bir gostergesi olduğunu soyledi.
"UCLG BM calışmalarını yerele yaymak icin calışıyor"
Birleşmiş Milletler'in dunya barışını, uluslararası iş birliğini, kuresel anlamda onemli sayılabilecek her turlu konuyu gundeminde tutan ve kuresel sistemin daha iyi konumlara gelmesini amaclayan bir kuruluş olduğunu ifade eden Başkan Altay, "UCLG de BM'nin calışmalarını yerele yaymak icin var gucuyle calışmaktadır. Bizler UCLG catısı altında yer alan tum yerel ve bolgesel yonetimler adına Sayın Volkan Bozkır'a aramızda olduğu icin teşekkur ediyoruz. Yerel ve bolgesel yonetim temsilcilerinin, tum dunyanın bu yıl yuzleşmek zorunda kaldığı bu zorlu surecte sizin yanınızda bulunduklarını ve kuresel dayanışmayı guclendirirken sizi destekleyeceklerini ifade ettiklerini de bilmenizi isterim. İlerleyen donemlerde BM ile eş gudumlu olarak calışan ve kuresel olarak daha etkin bir UCLG gormek bizlerin en buyuk amaclarından birisidir. Bu kapsamda UCLG'nin bu calışmalarının BM nezdinde de gorunurluğunu ve teşkilatın etkinliğini artırmak icin BM'de gozlemci statusu edinmeyi amacladığımızı ve bu konuda Genel Kurul Başkanı Sayın Volkan Bozkır'ın desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu yoğun surecte tum katılımcılara boyle onemli bir konuda bizimle bulundukları icin teşekkur ediyorum." ifadelerine yer verdi. - KONYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı