Gazeteci, yazar ve hikayeci Ahmet Kekec, tedavi gorduğu hastanede 59 yaşında hayatını kaybetti.
Usta yazarın oğlu Mehmet Hakan Kekec, babasının vefatını sosyal medya hesabından, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekec'i kaybettik. Yağmurdan sonra goruşuruz, babam." ifadeleriyle duyurdu.
Daha once 2 kez kanseri yenen ve son olarak akciğerindeki rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi goren yazar, 9 Kasım'da Kovid-19 testinin pozitif cıkmasıyla yoğun bakıma alınmıştı.

Oz gecmişi
Malatya'da 3 Ocak 1961 yılında dunyaya gelen Star Gazetesi yazarı Kekec, doğduğu şehirde eğitim hayatına başladı ve sırasıyla Ataturk İlkokulu, Ataturk Ortaokulu ile Ataturk Lisesi'nden 1978'de mezun oldu.
Liseyi bitirdikten sonra ailesinin de yonlendirmesiyle universite hayatına Ankara Gazi Eğitim Enstitusu'nde başlayan Kekec, 17 yaşındayken Gırgır dergisinde mizah oykuleri yayımlamaya başladı.
Kekec, kaleme aldığı hikaye, eleştiri ve denemeleri 1980'den itibaren Aylık Dergi, Mavera, Yonelişler, Kayıtlar, Kırkayak (Kırklar), Kitap Dergisi, Girişim, İmza dergilerinde yayınladı. Yazar aynı zamanda 1989'da "İmza" dergisinin kurucuları arasında da yer aldı.
Aynı donemlerde gazetecilik mesleğine de adım atan Kekec, ilk olarak "Milli Gazete" (1985), "Yeni Haber", "Zaman" (1986), Vahdet (1988), Yeni Şafak (1999) ve "Akit" gazetelerinde editor ve koşe yazarlığı gibi gorevlerde bulundu.
Kekec, Genclik dergisi tarafından 1997'de "yılın yazarı" secildi. Aynı yıl Turkiye Yazarlar Birliği "Basın -Fıkra Odulu"nu, 1999'da ise "Yağmurdan Sonra" adlı romanı ile Tuzla Belediyesi Roman Yarışması'nda birincilik odulunu aldı.
Kanal 7'de bir yıl kadar yorumculuk da yapan Ahmet Kekec, bir donem Cine5'te Rasim Ozan Kutahyalı ve Salih Tuna ile birlikte "Memleket Meselesi"nin yanı sıra yine aynı kanalda "Derin Mevzu" adlı tartışma-sohbet programını sundu.
Kekec, daha sonra 24 TV'de Nagehan Alcı ile birlikte "Nerede Kalmıştık", Nevin Ateş ve Mustafa Armağan ile birlikte "Tarihce", Ulke TV'de de Turgay Guler ve Yusuf Ziya Comert ile birlikte "En Sıra Dışı" adlı uc televizyon programında yer aldı.
Kekec, son yıllarda calışmalarını roman uzerine yoğunlaştırmıştı ve 2016 yılından beri Star Gazetesi'nde koşe yazarlığına devam ediyordu.
Usta yazarın hayatı boyunca kaleme aldığı eserler ise şoyle:
Oyku, "Son İyi Şeyler" (1985), roman "Yağmurdan Sonra" (2000), deneme "Beni Turk İmamlarına Emanet Ediniz" (1991), "Atam Sen Kalk Ben Yatam" (1993), "İnek Sosyalizmi" (1996), "Maalesef Turkiye" (1996), "Yurtta Sus Cihanda Sus" (1996), "Gazeteciyim Ama Tedavi Goruyorum" (1999), "Kalanlar" (2003), anı "Derin Roman" (2004), gunce "Kanamalı Haydut" (2005), inceleme- araştırma "CIA ve 12 Eylul -Bir İhtilalin Romanı" (1993), "Ali Şukru Bey Cinayeti" (1996), "Sıkı Adamlar" (2002).
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aişe Humeyra Bulovalı