Van'da kacak gocmenleri taşıyan minibusun takla atması sonucu 2 kişinin olduğu 27 kişinin de yaralandığı kazadan yaralı kurtulan Afganistan uyruklu şahıs, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.
Van'ın merkez Tuşba ilcesine bağlı Cakırbey Mahallesi mevkisinde B.A. isimli şahsın yonetimindeki 04 D 5370 plakalı Ford Transit marka minibusun dun sabah 07.15 sıralarında kontrolden cıkarak takla atmış ve minibus icerisindeki 29 kişiden 2'si hayatını kaybetmişti. Kazada yaralanan kacak gocmenlerden 10'U Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, diğerleri ise Van Yuzuncu Yıl Universitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavileri devam ediyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki servislerde gozetim altında tutulan yarılardan Afganistan uyruklu Reşit Mecidi (17) Turk asker ve doktorlara teşekkur etti.

İHA muhabirine konuşan Van Eğitimi ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doc. Dr. Sebahattin Celik, duzensiz gocmenlerin insan tacirleri tarafından transportu sırasında trafik kazasının meydana geldiğini anımsattı. Trafik kazası sonrası Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil bolune 10 hasta getirildiğini ifade eden Başhekim Celik, "4 hastamızın genel durumu iyiydi. Ekiplerimizin zamanında mudahalesiyle bu 4 hastamız taburcu edildi. Geriye kalan 6 hastamızın coğu genc ve 17-25 yaş arağına sahipler. Sadece bir kadın hastamız var. Hastalarımızın coğunun bacak ve kol kırığı, bir tanesinin de ciddi bir kafa travması var. Bu hastamız yoğun bakım servisinde entube, durumu kritik ve takip ediliyor. Yoğun bakımda olan başka bir erkek hasta ise kafa travması var, ekstube, durumu daha iyi ve takibi yapılıyor. Diğer 4 hastamızın da şu an genel durumları iyidir" dedi.
"Multeci trajedilerini cok yaşıyoruz"
Van'ın sınır il olmasından dolayı multeci trajedilerinin cok yaşandığını dile getiren Celik, "Kış aylarında donma vakaları, diğer aylarda ise trafik kazaları oluyor. Bu kişiler de hastanemize getiriliyor ve bizler de zamanında mudahale ediyoruz" diye konuştu.
"Herkes bize iyi baktı"
Kendilerini alan minibuse nerede bindiklerini bilmediklerini, yarım saatlik yolculuğun ardından kazanın meydana geldiğini soyleyen Afganistan uyruklu Reşit Mecidi ise "Aracta bir aile vardı. Onlarda yaralı olarak hastaneye getirildi. Kaza sonrası birinin ayağıma duştuğunu hatırlıyorum. Onun dışında hicbir şey hatırlamıyorum. Turk asker, doktorlara ve ulkenize teşekkur ederim. Herkes bize iyi baktı. Buraya gelene kadar hicbir sıkıntı yaşamadık" şeklinde konuştu. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı