İzmir'de sahili, halk arasında "deniz marulu" olarak bilinen "ulva lactuca" adlı yeşil renkli yosunlar adeta istila etti. Yuruyuş icin sahile gelenler, her yıl Kasım ayında sahilin aynı duruma geldiğini belirtirken, belediye ekipleri ise temizliğe başladı.
İzmir'in Karşıyaka ilcesindeki Bostanlı sahiline yuruyuş icin gelen vatandaşlar, denizde yeşil renkli yosunlar olduğunu fark etti. Bircok vatandaş, ilk kez gordukleri goruntu karşısında şaşkınlık yaşarken, yosun gorunumlu maddenin halk arasında "deniz marulu" olarak bilinen "ulva lactuca" olduğu anlaşıldı.
Vatandaşlardan gelen şikayetler uzerine belediye ekipleri, fileli kepcelerle yosunları kenardan temizlemeye başlarken, vatandaşlar ise sahilin her yıl bu aylarda aynı duruma geldiğini soyledi.
Sahilde spor yapan vatandaşlardan Ali Mert Kocak, 2018 senesinin Kasım ayında sahilin yine aynı duruma geldiğini anlatarak, "Bunun doğadan kaynaklı bir şey olduğunu duşunuyorum. Gecen sene bu kadar cok değildi. Belediye ekipleri temizlemeye başlamış, herhalde birkac gun icinde temizlenir" dedi.
"Plastik gibi bir yapısı var"
Denizde gorduğu maddeyi merak edip eliyle inceleyen Zuhal Oner ise deniz marulunun plastik gibi bir yapıda olduğunu soyleyerek, "Japonya'da cekilen belgesellerde buna benzer bir şey gormuştum. Denizde bunun gibi bir urun yetiştiriyorlardı onun icin merak edip baktım ama plastik gibi bir yapısı var. Eskiden de ara ara oluyordu ama bu kadar yoğun olmamıştı. Eskiden daha yoğun bir koku oluyordu. Şimdi koku yok ama halı saha gibi her yeri kaplamış" diye konuştu. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı