Erzincan Spor Lisesi oğrencileri yap-boz ile okulun fotoğrafını oluşturdular
ERZİNCAN - Erzincan Spor Lisesi yapmış olduğu etkinlik ile bir ilke imza atarak, mezun olan oğrencilerinin yerini alan 9. sınıf oğrencileri yapmış oldukları yap-boz ile okulun fotoğrafını oluşturdular.
Okul idaresi, rehber oğretmenleri eşliğinde gercekleştirdikleri etkinlikte 9. sınıf oğrencileri kendilerini temsil eden parcaları bir araya getirerek okulun fotoğrafını oluşturarak bir butunluk sağladılar. Yapılan etkinlik ile ilgili olarak duşuncelerini ifade eden 9. sınıf oğrencisi Buse Algunduz, "Bu okul bana duşmeyi değil duşlemeyi oğretti. Ben bu okuldan mezun olduktan sonra daha iyi yerlere geleceğime inandım. Sadece oğretmen ve oğrenci ilişkisi değil, yeri geldiğin de anne, yeri geldiğinde baba, yeri geldiğinde kardeş gibi ellerimizden tuttular. Ben kendimi bu okulda bu okulun bir parcasıymışım gibi hissediyorum. Bu yuzden spor lisesi diyorum" dedi.
Bir başka 9. Sınıf oğrencisi Şeyda Nur Okumuş, "Ben bu okula Ataturk'un bir sozu uzerine geldim. Atamız bir sozunde, "ben sporcunun zeki, cevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" demiştir. Bu okula ilk geldiğimde hocalarım, oğretmenlerim, abla ve ağabeylerim bana cok iyi davrandılar. Ben de kendimi burada cok guvende hissettim. Kendimi bu okulun bir parcası olarak hissediyorum" diye konuştu.
Erzincan Spor Lisesine hayalleri olduğu icin geldiğini soyleyen 9. Sınıf oğrencisi Aygul Gokdemir ise konuşmasında, "İyi ki hayallerimin peşinden gelmiş ve bu okulu tercih etmişim" dedi.
Spor lisesinin spor faaliyetlerinde başarılarının yanında sosyal, kulturel, akademik, misyon ve vizyon gibi işlevlerde de zengin olduğunu soyleyen 9. sınıf oğrencisi İlayda Soğut, "okulumuzun disiplini yanı sıra oğretmen oğrenci ilişkisi değil de sıcak yuva ilişkisini aratmadığından şuphem yoktur. Beni geleceğime en iyi şekilde hazırlayan Spor Lisesine teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
Okula yeni gelmesine rağmen ust sınıflar tarafından cok iyi karşılandığını hep yardım gorduğunu soyleyen bir başka 9. sınıf oğrencisi Uğur Gun, Okulumuz bir aile ortamını bizlere sağladı. Oğretmenlerimiz cok iyi. İnşallah bu okuldan başarılı bir şekilde mezun olurum. Spor Lisesinin bir parcası olmaktan dolayı da cok mutluyum" dedi.
Etkinlik koordinatoru Erzincan Spor Lisesi Rehber Oğretmeni Buşra Tahan ise konuşmasında; "İnsan olarak en temel ihtiyaclarımızdan birisi guvende olmaktır. Guvende olan insan yeni şeyler dener ve oğrenir. Guvende olmanın koşullarından biri de aidiyet duygusudur. İnsan ait olduğu yerde kendisini guvende hisseder hem mutlu hem de başarılı hisseder.
Başarını sadece not kaygısı veya akademik performans olarak gorulmemesi gerektiğini ifade eden Tahan, "Kendimizi ortaya koyabildiğimiz her alan bir başarıdır. Oğrenciler kendini okula ait hissettiğinde gorecekler ki başarı kendiliğinden gelecektir. Bu amacla okulumuza yeni gelen oğrencilerinde artık okulumuzun bir parcası olduğunu gormeleri icin "okulumuza hoş geldin, seninle tamamlandık" isimli etkinliği gercekleştirdik.
Okulumuzu temsil eden yap-boz parcalarını oğrencilerimiz ile birlikte tamamladık. Mezun ettiğimiz her oğrencinin yap-bozdan bir parca eksilttiği ancak yeni gelen 9. Sınıf oğrencilerimiz ile bu eksik parcayı yeniden tamamladığımız mesajını ilettik. Bu somutlaştırılmış yap-boz parcalarının her birinin aslında oğrencilerimiz olduğunu vurguladık. Oğrencilerimizle yap-bozumuz yeniden anlam kazandı ve tamamlandı.
Oğrencilerimizden aldığımız donutlerle bu etkinliğin oğrencilerin uyum surecini kolaylaştırma da etkisi olduğunu gozlemledik. Gerek idare, gerek oğretmenler ile bu etkinliğin okulumuzda her sene gelenekselleşmesi ve devam etmesinin faydalı olacağı kanaatine vardık" ifadelerine yer verdi.
"Okulumuzun geliştirmiş olduğu aidiyet ile faaliyetinin tanıtımını siz değerli basın mensupları ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum" diyen ve etkinlik ile ilgili bilgi veren Erzincan Spor Lisesi Muduru Hayati Doğan, "Oncelikle etkinlikte emeği gecen rehber oğretmenime teşekkur ederim. Aidiyet bireyin icinde bulunmuş olduğu toplumda benimsenmesi kabul gormesi ve kendisini ifade edebilmesidir. İhtiyaclar teorisine gore ihtiyacın en fazla duyulan, ozellikle ergenlik doneminde Statu, kişilik ve benlik duygularıdır. Eğer bir toplum bu ihtiyacları cevap verdiği surece topluma uyumlu bireyler yetişir. Bizlerde Erzincan Spor Lisesi olarak oğrencilerimizin ihtiyaclarına, bireysel farklılıklarını goz onun de bulundurarak oğrencilerimizin gelişimleri icin uygun ve guvenilir ortamlar oluşturmaya calışıyoruz.
Erzincan Spor Lisesi olarak şunu cok iyi biliyoruz. İyi fikirler, iyi duşunceler, alternatif fikirler ile oğrencilerimiz samimi bir ortam bulurlarsa kendilerini ifade edebilirler. Bizler okul yonetimi olarak, oğretmenlerimiz ile birlikte, cocuklarımıza guvenli bir ortam, kendi duşuncelerini ifade edebilecekleri serbest ortamlar oluşturmaya calışıyoruz" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı