'Acıların kadını' merhum şarkıcı Bergen'in Sinoplu hayranı Bergen Turan Baş, Bergen'in Mersin'de bulunan kabrine giderek dua etti.
Sinop'ta Orhan Turan Baş, 'acıların kadını' Bergen'in cok koyu hayranı olunca 1989 yılında doğan kızına hic duşunmeden onun ismini vermiş. Ancak 14 Ağustos 1989 tarihinde sanatcı Bergen'in olum haberini alan baba Orhan Turan buyuk uzuntu yaşamış. Aynı zamanda ağır hastalıkla savaşan Baba Orhan Turan, 03 Aralık 1990 tarihinde tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetmiş.
Yıllar gecmiş ve minik Bergen buyumuş, 24 Ekim 2020 tarihinde hayatını Sezer Baş ile birleştirmiş. Bergen eşinin duğun salonunda yaptığı surprizle adeta şok yaşamış. Sezer Baş cok sevdiği eşiyle ilk dans muziğini organize ederek Bergen'in en populer şarkısını caldırmış. Tum duğun salonu gozyaşlarına boğulurken Bergen ise hem cok duygulanmış hem de cok mutlu olmuş.
Yıllardır babasının en sevdiği sanatcının adını taşıyan Bergen vefa orneği gostererek balayında Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Bergen'in kabrine giderek dua etti. Bergen Baş konuyla ilgili yaptığı acıklamada, "1989 yılında ben doğunca babam bana cok sevdiği Bergen'in adını koymuş. Babam 1990 yılında vefat etmiş. Ailem babamın Bergen'i cok sevdiğini sık sık anlatırdı. Ben Bergen'in mezarını ziyaret etmeyi cok istiyordum. Cok şukur nasip oldu. 31 yıl sonra balayımda Bergen'in mezarını ziyaret ettim. Bergen'in ailesiyle tanıştım, hepsi bizi cok guzel karşıladı. Onlar da bu adı taşıdığım icin cok mutlu olduklarını soylediler. Bergen anısına duzenlenen odul torenleri oluyormuş. Beni de oraya davet ettiler" dedi. - SİNOP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı