SAMSUN'un Carşamba ilcesinde, iş yerinin tuvaletinde terk edilmiş bulunduktan sonra hastaneye goturulen 3 gunluk kız bebeğe, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sahip cıktı. Bakıma alınacak bebeğin annesi E.K. ise gozaltına alındı. İfadesinde, "Uzgunum, bırakmak zorundaydım. Bakacak durumum" diyen E.K., serbest bırakıldı.
Carşamba ilcesindeki iş yerinin tuvaletine, dun oğle saatlerinde gelen E.K. adlı kadın, 3 gunluk kız bebeğini bırakıp, kactı. İş yeri personeli tarafından bulunan bebek, ihbarla gelen sağlık ekiplerince hastaneye goturuldu. Sağlık durumu iyi olan bebeğin, Carşamba Devlet Hastanesi Yenidoğan Unitesi'nde gozlem altında tutulduğu oğrenildi. Bebek icin Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri de devreye girdi. Henuz adı konulmayan ve nufus kaydı bulunmayan bebeğin, anne ve babası dışında sahiplenmek isteyen aile yakınına yapılacak değerlendirme sonucu verilebileceği, aksi halde kurum gorevlilerince bakıma alınacağı oğrenildi. Bakanlık yetkililerinin, aile bireyleri ile goruşmeleri surdurduğu belirtildi.
BEBEĞİN ANNESİ: UZGUNUM, BAKACAK DURUMUM YOKOte yandan Carşamba İlce Emniyet Mudurluğu ekipleri, guvenlik kamerası kayıtlarından anne E.K.'yi tespit etti. E.K., evinde gozaltına alınarak, polis merkezine goturuldu. Psikolojik sorunları olduğu one surulen annenin, ifadesinde, "Once bırakmak istemedim ama sonra bırakmak zorunda kaldım. Uzgunum, bırakmak zorundaydım. Bakacak durumum yok" dediği oğrenildi.E.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tayfur KARA