Ruh Sağlığı Derneğince "Deprem Psikolojisi Webinarı" duzenlenecek.
Dernekten yapılan acıklamaya gore, İzmir'deki depremin ardından yaklaşık 15 bin ruh sağlığı uzmanının katıldığı, ucretsiz erişime acılan travma temelli psikolojik ilk yardım ve kriz yonetimi eğitimlerinin ardından bir seminer daha gercekleştirilecek.
Dernek, yarın saat 10.00'da alanında uzman 11 eğitmenle "Deprem Psikolojisi Webinarı" yapacak.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Dernek Başkanı Dr. Omer Akgul, İzmir'deki depremin ardından tum Turkiye'nin buyuk bir dayanışma orneği sergilediğini, ruh sağlığı uzmanlarının deprem bolgesi ve ulkenin bircok yerinde psikososyal calışmalara katıldığını belirtti.
Meslektaşlarının "akademi.kimpsikoloji.com" adresinden erişime ucretsiz acılan eğitimler sayesinde kurs aldığını kaydeden Akgul, "Eğitimleri alan yaklaşık 15 bin ruh sağlığı uzmanına teşekkur ediyorum. Bu vesile ile 'instagram.com@kimpsikoloji' sayfasından verilecek 'Deprem Psikolojisi Webinarı'na ilgi duyan herkesi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Seminerde, "Psikolojik ilk yardım", "Deprem ve psikolojik sağlamlık", "Deprem ve krize mudahale", Travma kaynakları ve baş etme yolları," "Sosyal medyada ikinci travma", "Travma ve aile" gibi konularda alanında uzman isimler eğitim verecek.
Seminere katılmak isteyenler "www.kimpsikoloji.com/webinar" sitesinden bilgi alabilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İzzet Taşkıran