Google'ın ust kuruluşu Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai, bugun oldukca ilginc bir olayla gundeme geldi. Sundar Pichai, Avrupa İc Pazar Komisyonu Uyesi Thierry Breton'dan ozur diledi. Sundar'ın Thierry'den ozur dilemesinin nedeniyse Google'ın ortaya cıkan gizli belgeleriydi.
Ortaya cıkan gizli belgeler, Google'ın Avrupa Birliği'ne karşı atacağı adımları gosteriyordu. Belgeler, Avrupa Birliği'nin internet şirketleri icin onerilen yeni yasaların ardından Google'ın bu yasalara karşı nasıl savaşacağına yer veriyordu. Belgelerdeki planlar 60 gunluk bir sureyi kapsıyordu.
[h=2]Alphabet CEO'su belgeler nedeniyle ozur diledi:[/h]
Sundar Pichai ve Thierry Breton, video konferans uzerinden perşembe gunu bir goruşme gercekleştirdi. Bu yıl ucuncu kez goruşen ikilinin goruşmesi oncesindeyse Thierry Breton hÂlihazırda belgelere sahipti. Belgeler sızdırılmadan once Google tarafından ayarlanan goruşmede Thierry, elindeki belgeleri goruşme esnasında Pichai'ye gosterdi.
Cuma gunu basına acıklama yapan Thierry Breton, "Şaşırmamıştım. Saf değilim. Biraz eski moda olduğunu duşundum. Ona bana bir şey soylemen gerekiyorsa kapım her zaman acık dedim" ifadelerini kullandı. Sundar Pichai ise ozellikle Google'ı hedefleyen bir dil ve politika gorurse doğrudan Breton ile iletişime gececeğini soyledi ve belgeler nedeniyle ozur diledi.

Sundar Pichai, aynı zamanda belgeleri daha once gormediğini veya onaylamadığını ifade etti. Google'ın gizli belgelerinin ortaya cıkmasıyla buyuk teknoloji şirketlerinin işlerini engelleyebilecek veya calışma şekillerinde değişiklik yapabilecek onerilen AB kurallarına karşı yoğun lobi faaliyetlerini bir kez daha gun yuzune cıkardı.
Thierry Breton ve Avrupa Rekabet Komisyonu Uyesi Margrethe Vestager, 2 Aralık gunu henuz taslak aşamasında olan yeni Dijital Hizmetler Yasası ve Dijital Piyasalar Yasası'nı duyuracak. Yeni yasalar şirketleri rakipleri ve duzenleyicilerle verilerini paylaşmalarını ve hizmetlerini ve urunlerini haksız bir şekilde tanıtmamaya zorlayacak.