Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, protokolu imzalanan millet bahcesiyle ilgili, "Kapı kapı gezip, Talaslılara bu mujdeyi vermek istiyorum" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı acıklamada, Talas'a yapılacak olan millet bahcesinin protokol imzasının atıldığını soyledi. Yapımına başlanacak olan millet bahcesinden dolayı cok mutlu olduğunu kaydeden Yalcın, "İl Jandarma Komutanlığı 300 bin metrekarelik alanda konuşlanmış bulunuyor. Bunun 100 bin metrekaresi ağaclandırılmış olarak ancak bunun ihtiyac dışı bulunduğunu tespit ettiğimizde Jandarma Genel Komutanımızdan daha sonra da İcişleri Bakanımızdan 'burayı millet bahcesi yapalım' diye rica ettik. Butun bu aşamalar da Mehmet Ozhaseki bey ile ziyaretlerimiz birlikte oldu. 100 bin metrekarenin Talas Belediyesi'ne millet bahcesi olmak ve 15 bin metrekaresinde de 3 tane okul olmak uzere tahsisinin bugun Valimizin nezaretinde son protokol imzalarını tamamladık. Kayseri ve Talas adına cok mutluyum. Yani 100 bin metrekarelik bir alanın peyzajıyla, millet bahcesi olarak halkımıza kazandırılması hakikaten cok anlamlı bir iş oldu. Biraz fazla uğraştık, pandemi nedeniyle bazı sıkıntılar oldu ama onumuzdeki gunlerde inşallah projesini de, fikir projesi olarak Turkiye capında, ulusal manada bir yarışmaya acacağız ve o yarışmada en iyi projeyi de burada kullanacağız. Aynı zaman da Cevre Bakanımızla bizzat goruşmemden sonra, Cevre Bakanımız 2 milyon TL bize yatırım icin hibe, 8 milyon TL'de iller bankası uzerinden uzun vadeli odemek uzere kredi vermelerini talimat bulundular. Bu nedenle proje hazır olduğu zaman, yer hazır, paramız hazır cok şukur artık yapmamız icin hicbir neden yok. Emeği gecenlere cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Kapı kapı gezip, Talaslılara bu mujdeyi vermek istiyorum" diyen Başkan Yalcın, "Jandarmanın bulunduğu yerin ne kadar anlamlı olduğunu anlatmaya gerek yok. Herkesin neredeyse uğrak yeri. Talas'ın gobeği sayılabilir. 80 bin nufuslu Kayseri'nin en buyuk mahallesinin de yanı başında. Aynı zaman da tarihi dokunun da yanı başında, mukemmel bir yer olacak. Kapı kapı gezip, Talaslılara bu mujdeyi vermek istiyorum. İnşallah bundan sonra da 50 bin metrekarelik alan Zincidere Goledinin etrafında, onu da yaptık mı 1 yıl icerisinde 150 bin metrekare cok buyuk anlam ifade eder. Talas'ta ki kişi başına duşen yeşil olan alanı birden bire cok yukselecek. Cocuklarımız icin de cok anlamlı gezi yerleri, eğitim parkurları buyuklerimiz icin de aynı şekilde hobi uğraşlarının olduğu guzel 2 bahceye kavuşmuş olacağız" şeklinde konuştu. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı