TOKAT'ta gonullu turizm elcisi Fatma Esin Tuna, koronaviruse karşı farkındalık yaratmak icin ağaclara maske taktı.
Gonullu turizm elcisi Fatma Esin Tuna, koronavirus vakalarında yaşanan artış nedeniyle Gaziosmanpaşa Bulvarı uzerindeki ağaclara maske taktı. Virusten korunmak icin maske kullanımına dikkat cekmek isteyen Tuna, maskelerin altına da, 'Guzel bir sonbahar icin ağaclar yaprak doksun, insanlar değil', 'Maske, mesafe, hijyen', 'Herkes kendini korursa toplum korunur' yazılı notlar astı.
Kentte vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle endişe duyduğunu soyleyen Tuna, "Hayat Eve Sığar uygulamasında Tokat ilimizin her yerinin kırmızı olduğunu gordum. Uygulamayı surekli takip ediyorum. Bu şekilde de harekete gecmek istedim. Cevremizdekileri, ilimizdeki vatandaşlarımızı uyarmak icin boyle birşey yapmak istedim. Sonbahar guzel gecsin. Sonbaharın guzel gecmesi icinde evdeki cınarları korumamız gerekiyor. İnsanlarda yaprak dokumu olmasın. Ağaclar yaprak dokumu yaşasın. Ama bizler huzunlu dokumler yaşamayalım. Ev ziyaretleri yapmayalım. Cunku en cok evlerden bulaştığını goruyoruz. Eğer ki kendimizden bir şuphemiz var ise evde de maske takmalıyız" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Fatih YILMAZ