İZMİR'de binicilik kulubu sahibi Begum Yaraş, yurt dışında bircok yarışta derece alan ve değeri 50 bin euro olan 'Enzo' isimli, Hollanda cinsi atını İzmir Atlı Polis Eğitim Merkezi'ne hediye etti.
Spor musabakaları, toplumsal olaylar ve sahillerde İzmirlilerin gormeye alıştığı atlı polis birlikleri, yakın zamanda taşındığı yerleşkede hizmet vermeye devam ediyor. Yerleşkenin son uyesi ise 'Enzo' isimli, Hollanda cinsi at oldu. Gecmiş yıllarda hem yurt icinde hem de yurt dışında bircok yarışta derece alan ve değeri 50 bin euro olan 'Enzo', artık İzmirlilerin guvenliği icin gorev yapacak.
İl Emniyet Muduru Huseyin Aşkın, 'Enzo'yu hediye eden Begum Yaraş'a teşekkur etti. Aşkın, "'Enzo' bizim en buyuk atımız oldu. Eğitimin ardından İzmir sokaklarında olacak. İzmir Emniyet Mudurluğu olarak hayvanları cok seviyoruz. Şehrin guvenliğini sağlamak icin kopeklerimiz ve atlarımız var. Begum hanımın 'Enzo'su artık hepimizin 'Enzo'su" diye konuştu.
Emnilyet guclerine destek olmak istediğini belirten Begum Yaraş ise "'Enzo'yla 6 yıldır birlikteyiz. Katıldığı bircok yarışta derece aldı. 'Enzo'yu hediye ederek bizim guvenliğimizi sağlayanlara bir nebze de olsa teşekkur etmek istedim. Onlar da sağ olsunlar, bu isteği geri cevirmedi. Bu sayede İzmir İl Emniyet Mudurluğu'ne destek olmak istedim. 'Enzo'yu satabilirdim ama bu şekilde kendi şehrime katkı sağlamak istedim. Umarım bu davranış ornek olur" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga TAHCI