DUZCE (İHA) – Duzce Tarım ve Orman İl Mudurluğu Ekim ayında Alo 174 şikayet hattına gelen şikayetler kapsamında il genelinde gıda ve yem denetimleri gercekleştirdi. Mevzuata aykırı olan firmalara 47 bin 790 lira idari para cezası kesildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Guvenilir Gıda konusunda gelen talepleri karşılamak ve şikayetleri değerlendirmek icin Turkiye genelinde başlattığı Alo 174 Gıda Hattı Duzce'de vatandaşlar tarafından aktif olarak kullanılıyor. Duzce'de Ekim ayı icerisinde Alo 174 gıda hattına gelen 18 şikayet ekipler tarafından incelendi. İncelemeler sonrasında 4 gıda işletmesine 41 bin 790 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca ekipler Ekim ayı icerisinde il genelinde faaliyet gosteren gıda uretim, satış ve toplu tuketim işyerlerinde bin 147, yem satışı yapan işyerlerinde 39 olmak uzere toplam bin 147 denetim gercekleştirdi.

54 adet gıda ve yem numunesi alındı
Gıda İhracatı icin 25, izleme ve benzeri programlar icin 21, yem izleme programları icin ise 8 adet olmak uzere toplam 54 adet numune alınma calışması gercekleştirildi. Alınan ihracat numunelerinin tamamının analiz sonucları ile izleme ve benzeri nedenlerle alınan numunelerden sonucu gelen 15 tanesinin sonucları uygun cıktı. - DUZCE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı