AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilcesinde bir kuyuda cesetleri bulunan Cevdet Uysal (66) ve Zeliha Uysal'ı (64) oldurduğu iddiasıyla tutuklanan Zeliha Uysal'ın erkek kardeşleri Bunyamin A. ve Kadir A.'nın ardından, dun gozaltına alınıp serbest bırakılan Kadir A.'nın oğlu Ozcan A. da savcının itirazı uzerine yeniden gozaltına alındı. Gece yarısı adliyeye sevk edilen Ozcan A. tutuklandı.
Dinar ilcesinde 17 gundur kayıp olarak aranırken, 10 Kasım gunu 2 metrelik kuyuda bir coban tarafından cansız bedenleri bulunan Cevdet-Zeliha Uysal ciftinin cinayet şuphelisinin, kadının erkek kardeşi Bunyamin A. olduğu ortaya cıktı. Gozaltına alınan Bunyamin A. polis sorgusunda, "26 Ekim saat 07.30 civarında ciftin evine konuşmak icin gittim. Cevdet ve kız kardeşim Zeliha Uysal ile tartıştık, daha sonra pompalı tufekle ikisini de oldurdum. Olayda kimseden yardım almadım, başından sonuna kadar tek başımaydım. Cenazeleri de kuyuya tek başıma taşıdım" dedi.
2 KİŞİ TUTUKLANDI, 5'İ SERBEST BIRAKILDI
Yurutulen soruşturma kapsamında Jandarma Suc Araştırma Timleri (JASAT) oldurulen Zeliha Uysal'ın diğer ağabeyi Kadir A. ile yengeleri Huriye A., Nazire A., yeğeni Ramazan A. ve annesi Fatma A.'yı da gozaltına aldı. Kadir A.'nın oğlu Ozcan A. ise dun Tekirdağ'ın Corlu ilcesinde yakalanarak, Dinar'a getirildi. 6 şupheli dun oğle saatlerinde Dinar Adliyesi'ne sevk edildi. Şuphelilerden Bunyamin A. ve Kadir A. tutuklanarak, Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. 5 şupheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
SAVCILIK SERBEST BIRAKILMAYA İTİRAZ ETTİ
Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı ise şuphelilerden Ozcan A.'nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Bunun uzerine dun gece, jandarma ekipleri Ozcan A.'yı yeniden gozaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Ozcan A. sulh ceza hakimliğince tutuklanarak, Dinar Cezaevi'ne gonderildi.
OLAYIN GECMİŞİ
Pınarlı koyunde yaşayan ve 26 Ekim'de ortadan kaybolan Cevdet- Zeliha Uysal ciftinin cep telefonları, evlerinde, Cevdet Uysal'a ait arac da kontak anahtarı uzerinde evin garajında bulundu. Cift her yerde aranırken, Dinar'a bağlı Pınarlı koyunde cobanlık yapan Abdullah Korkmaz 10 Kasım gunu kecilerini otlatmak icin cıktığı arazide, cevreden yayılan kotu kokuyu fark etti. Kokunun kaynağını aradığında da kuyu icinde ceset olduğunu gordu.
CESETLERİN UZERİ TAŞLARLA KAPATILMIŞ
Coban Korkmaz'ın haber vermesi uzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede kuyuda uzeri taşlarla ortulu, yuzleri tanınmaz halde 1'i kadın 2 kişinin cansız bedeni olduğu tespit edildi. Olay yerine gelen savcının talimatıyla jandarma, kuyudan cesetleri cıkardı. Cesetlerin, 17 gundur kayıp olarak aranan Cevdet-Zeliha Uysal ciftine ait olduğu belirlendi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tahsin BAYTAR