Giyim tarzı ve renkli kişiliğiyle yıllardır adından soz ettiren Banu Alkan, Posta'ya verdiği roportajda samimi acıklamalarda bulundu. Bulent Ersoy'la yeni bir projeye başlayacağıyla ilgili haberlere acıklık getiren Alkan, "Goruşmeler yaptık ama formatı acıklamam şimdilik doğru olmaz" dedi.
[h=3]"BUGUN OLSEM YUZYIL RAFLARDA OLURUM"[/h]"Sizin gibi bir oyuncu bugun neden sinema ya da dizilerde yok" sorusu uzerine dobra acıklamalarda bulunan Banu Alkan, "Ben iki dizi yaptım ve bir daha da dizi yapmam. Cok onemli projeler geldi de yapmadım. Cunku ben ozgur bir insanım. Seyahatlerimi engelliyorsa dizi cekemem. Zaten setlere koşmaktan genc kızlığımı yaşayamadım. Şimdi genc kadınlığımı yaşıyorum. Zaten şohretin en zirvesine cıktım. Bugun olsem yuzyıl raflarda olurum. İmzamı coktan attım. Filiz Akın, 40 yıldır calışmıyor ama hala Filiz Akın" dedi.

[h=3]"KULTUR BAKANI OLMAK İSTERİM"[/h]Siyasi duruşundan bahseden Banu Alkan sozlerine şoyle devam etti: "Bir sanatcı toplumun onunde yarı milletvekili sayılır. Sanatcının kişiliği de topluma ornek olmalı. Toplumun onundeyseniz her şeye dikkat etmelisiniz ama siyaset başka bir şey. Bir gun mutlaka Turkiye'nin Kultur Bakanı olmak isterim. Cunku benim yapabileceğim bakanlık o. Sanayi Bakanı olamayacağıma gore! Sanatla ilgili olarak Turkiye'yi dunyayla birleştirmek isterdim. Sanatcı olduğum icin bu bakanlığa yakıştırıyorum kendimi. Başka bir siyasi soylemim olamaz. Ben herkesin yıldızıyım. Mutlaka toplumsal olaylara parmak basabilir bir sanatcı ama bazılarını kırabilir."
[h=3]"HAYVAN YASASININ CIKMASI GEREKİYOR"[/h]Afrodit, "Ulkenin en buyuk sorunu ne?" sorusu uzerine de "Kadına, cocuklara ve hayvana karşı olan şiddeti cozmemiz lazım. Hayvan yasasının cıkması şart. Hayvanlara bu derece acımasız davranmak, insanoğluna yakışmıyor. Kadın; eş, kardeş, anadır. Bunu gorup kadına daha cok değer verilmesi lazım" dedi.
[h=3]"KYLIE SİNSİCE HİKAYELERİMİ İZLİYOR"[/h]Dunyaca unlu yıldız Kylie Jenner'in kendisini taklit ettiğini soyleyerek "Kezban" deyip tepki gosteren Banu Alkan, "Resmen beni kopyalayarak yarattı kendini. Bir baktım ki yeşil lens bile takmış gozlerine. Madem beni bu kadar beğenip kendine uyguluyorsun, bari bir fotoğrafımı beğen. Sinsi sinsi Instagram'da Story'lerimi izliyor. Gecenlerde benim mayomun aynısını diktirip giymiş. En azından bir takdir et beni. Hep aynı ve bunu yapmaya surekli devam ediyor. Kezban işte! Sadece o değil, daha cok var onun gibi beni taklit eden" ifadelerini kullandı.