Kahramanmaraş'ta yaşayan 52 yaşındaki ikiz kardeşler, yaklaşık 30 yıl once Almanya'da aldıkları yarım asırlık klasik otomobili, revize ederek yeniden trafiğe cıkardı.
Kahramanmaraş'tan 1980 yılında Almanya'ya gidip yerleşen 52 yaşlarında olan ikiz Mustafa ve Yemliha Ucar kardeşler, Dortmund şehrinde makine tamircisi olarak iş hayatına başladı.
Ucar kardeşler, kazandıkları 6 bin mark ile 1964 model Mercedes marka bir otomobili satın alarak Turkiye tatillerinde uzun sure kullandılar. 1991 yılında otomobili Kahramanmaraş'ta kendi kaderlerine bırakan ikiz kardeşler, ozlem duydukları otomobili yeniden trafiğe cıkartmak istedi. Kahramanmaraş'taki yakınlarına teslim edilen otomobil revize edilerek 15 yıl aradan sonra butun işlemleri yapılarak yeniden trafiğe cıktı.
İcerine binenleri adeta 50 yıl oncesine goturerek nostalji yaşatan otomobil gorenlerin buyuk ilgisini cekerken, kimi vatandaş da bol bol fotoğraf cektirdi. Birikim yaparak aldıkları klasik otomobili oğluna bırakacağını soyleyen gurbetci Mustafa Ucar, "Biz Almanya'ya ikiz kardeş olarak geldik. Tabii, Turkiye'ye tatile geldiğimizde araba ihtiyacımız oluyordu ve paramızda yoktu. Maalesef yerli araclar cok pahalıydı bir yerli araba 18 bin mark civarındaydı. Biz de 6 bin markı zor biriktirdik ve ancak iki kardeşimizle birlikte alabildik. Aldık ve ilk onceleri baya bindik ve rahat bir arabaydı. Bir seferinde Antalya'ya gidiyorduk ve polis bizi durdurdu, 'siz araba sollamışsınız cezai işlem uygulayacağım' dedi. Ben de, 'bu aracla hangi aracı sollayabilirim' dedim ve azami rampa aşağı 110 kilometre gidebiliyordu cunku. Arabayı artık yeni nesle devretmek istiyorum ve oğlum 5 yaşındayken kucağımda kullanmıştı ve şuanda 25 yaşında ona bırakmak istiyorum" dedi.
Klasik otomobili Kahramanmaraş'ta revize ettiklerini ve satılık olmadığını soyleyen Adem Demircan ise "Bu arac 1964 model bir Mercedes. 1980'li yılların başında benim iki yakın abim Almanya'ya gurbetci olarak gidiyor ve orada para biriktirip ilk satın aldıkları otomobildir. 1991 yılında Turkiye'ye getirildi ve o yıldan beri burada. İki abimiz bu otomobilden vazgecmiyorlar. Burada arac tekrar revizyona alındı ve 15 yıl sonra tekrar trafiğe cıkardık ve bunan sonra da diğer eksikleri tamamlanacak. Ara sıra trafiğe cıkartıyoruz ve insanlar tarafından ilgi goruyor. Fotoğraf cektiriyorlar. Bu otomobili cok ve az para veren olur belki ama şuan satılık değil" ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı