RİZE Cayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kesici, yakalandığı korornavirusu yendi. Gorevinin başına donen Kesici, "Cok şukur karantina surecim sona erdi ve koşa koşa işime geldim. Kaldığım yerden gorevimin başındayım" dedi.
Cayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kesici, temaslı olduğu icin karantinaya alınan oğlunun test sonucu pozitif cıktıktan sonra rahatsızlandı. Baş ve eklem ağrıları ile yuksek ateş ve oksuruk şikayetleri bulunan Kesici'nin yapılan Covid-19 testi pozitif cıktı.
10 gunluk karantina sonunda testi negatif cıkan Dr. Kesici, gorevinin başına dondu. Dr. Kesici, "Cok şukur karantina surecim sona erdi ve koşa koşa işime geldim. Kaldığım yerden gorevimin başındayım. Kesinlikle beklemeye gerek duymadım. Butun sağlık personeli şu anda canla başla calışıyor" dedi.
'HİC DUŞUNMEDİĞİM BİR ŞEKİLDE AİLEDEN BULAŞTI'Dr. Kesici pandemi surecinde hastanelerde yoğun bir mucadele verdiklerini anlatarak, "Koronavirus endişesi taşıdık, koronavirus hastalarını bilerek ya da bilmeyerek muayene ettik. Sonucta sahada calışıyoruz, işimiz bu. Biz sağlığın askerleriyiz, yapmak zorundayız. Bize hastalık, hastane ortamında bulaşmadı. Hic duşunmediğimiz bir şekilde en cok bulaşın olduğu aile icinde bulaştı. Oğlum hastalanan arkadaşı dolayısıyla once temaslı olduğu icin evde karantinaya alındı. 2-3 gun sonra başlayan hastalık belirtileri sonrası test yaptırdık, pozitif cıktı. İki, uc gun sonra bende de şikayetler başladı. Ateş, baş ağrısı, eklem ağrısı burun tıkanıklığı oksuruk gibi şikayetler uzerine testimizi yaptırdık, pozitif cıktı. Eşim ve kızımın testleri negatifti. İzolasyon surecinde ayrı odalarda zaman gecirdik. Hastalık surecinde bolca dinlenip, sıvı tuketimini arttırdım, limonlu yeşil cay ve sebze tukettim" diye konuştu.'COCUKLAR COK DAHA DİKKATLİ OLMALI'Dr. Kesici, "Arkadaşlarımız buyuk bir mucadele verirken vatandaşlarımız da sağlıkcılara destek olmalılar. Kendilerini cok korumalılar, maske, mesafe ve hijyen kurallarına muhakkak riayet etmeliler. Maske ozellikle burnu kapatacak şekilde takılmalı. Eve gelindiğinde ellerle beraber burun ici temizliği de gercekleştirilmeli. Aile ici bulaşta cocukların taşıyıcılığı cok onemli. Bunun icinde cocuklar maske, sosyal, mesafe ve hijyen kurallarına cok daha fazla dikkat ederek kendilerini ve dolayısıyla da ailelerini korumaları ve anne babalarına yakınlarına zarar vermemeleri gerekiyor" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arzu ERBAŞ