Giresun'un Gorele ilcesine bağlı Karakeş koyunde 20'den fazla hanenin yaşadığı mahalle sakinleri, bir kısmı yıkılmış olan koprulerinin yeniden yapılmasını istiyor.
Comlekci grup yolu ile mahallelerini bağlayan koprunun tehlikeli durumda olduğunu belirten ve yetkili makamlara defalarca dilekce vermesine rağmen bir sonuc alamadığını ifade eden Karakeş Koyu Muhtarı Nihat Yılmaz, cilenin son bulmasını istiyor. Yılmaz "Koylulerin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu koprunun yıkıldığına dair yetkili makamlara bilgi verdim. Aradan aylar gecti koprunun kullanımını yasakladılar ama kopruyu ne yazık ki yapan olmadı. Bu kopru comlekci grup yolu ile 20'den fazla hanenin yaşadığı Festekoğlu diye bilinen mahalleyi bir birine bağlıyor. Mahalle halkımızın koyumuzle, okulla bağlantısını, burası sağlıyor. Bu koprunun haricinde Tirebolu Yağlıkuyumcu koyunden bir bağlantı var ama yaklaşık 10 kilometre bir mesafe. Kim 10 dakikalık yolu 10 kilometreye tercih eder. Bize 'tehlikeli kopruyu ulaşıma kapatıp 10 kilometre mesafedeki yolu kullanın' deniliyor. Ancak mahalle sakinleri her tehlikeye rağmen yine de bu kopruyu aylardır kullanıyor. Muhtar olarak ben uzerime duşeni yapıp defalarca yetkililere hem sozlu hem de yazılı dilekcelerimi verdim. İlle de cozum icin bir felaketin yaşanmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Okul servislerinin kullanmadığı kopruden, oğrenciler yuruyerek okula ulaşıyor"
Mahalle sakinlerinden Mehmet Yılmaz ise, "İki tane cocuğum ilkokulu gidiyor. Bu cocuklar okul servisi bu yolu kullanamadığı icin yuruyerek okula gidip geliyorlar. Butun cocuklar servisle okula giderken bizim mahallenin cocukları ne yazık ki yurumek zorunda kalıyor. Benim cocukluğumda da burada bir ağac kopru vardı sel kopruyu yıktığında gunlerce okula gidemezdik. Şimdi de benim cocuklarım kopru zarar gordu diye yuruyerek bu kopruden gecip okula gidiyorlar. Kopru cilesi cekmek bizim kaderimiz mi?" diye sordu.
"Yuk cilesinden kurtulamadık"
Yıllarca sırtında yuk taşımaktan kurtulamadıklarını anlatan mahalle sakinlerinden Asiye Kece de, " Bize 'Bu yolu ve bu kopruyu kullanmayın' deniliyor. Oysa bizim koyun dolmuşları Comlekci yolundan geciyor. Bakkalımız, okulumuz, tarlamız hemen kopruden karşıda. Bu yuzden bu kopruyu kullanmak zorundayız. Gorulduğu gibi koprumuzun bir kısmı heyelan nedeniyle zarar gordu. Yine yuklerimizi sırtımızda taşıyoruz. Devletimizden daha sağlıklı bir kopru istemek, yuk cilesinden kurtulmak bizim de hakkımız ve biran evvel yapılması icin yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.
"Yeni kopru icin yazışma yapıldı"
Mahalle sakinlerinin koprulerinin zarar gorduğunu doğrulayan Gorele Kaymakamlığı yetkilileri ise "Mahalle sakinlerimizin koprulerinin zarar gorduğunu biliyoruz. Bu koprunun kullanılmasının da tehlikeli olduğu yonunde bilgi verdik. Buraya DSİ tarafından yeni bir kopru yapılması icin gerekli yazışmaları yaptık ve gelişmeleri takip ediyoruz" bilgisini paylaştılar. - GİRESUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı