ABD Başkanı Donald Trump bugun Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında geliştirilmekte olan aşılar ile ilgili bilgi verdi. "Nisan ayı itibari ile aşı toplumun geneline ulaşacak noktada olacak." diyen Trump, daha once cıkacak aşıya guvenmediğini belirterek aşıyı uzmanlara inceleteceğini soyleyen New York Valisi Cuomo nedeni ile New York gibi bazı yerlerde aşının bulunmama ihtimali olduğunu soyledi. Cuomo gectiğimiz Eylul ayında Trump'ı aşıyı secimlerden once hızlı cıkartmak icin acele ettiğini soylemişti.
Trump aralık ayı itibari ile 20 milyon aşının yaşlılar ve sağlık calışanları icin hazır olacağını belirtirken Nisan ayında toplumun tamamına ulaşacak aşının dağıtımının yapılacağını belirtti. New York ile ilgili olarak "Bizden gelecek aşılara guvenmiyor. Bu sebeple Vali Cuomo isteyip istemediğini bize bildirmeli, yoksa vatandaşlarına aşıyı vermeyecek bir eyalete aşı gonderemeyiz" dedi.
Son gunlerde 11 milyonu gecen vaka ve 250 bine ulaşan olu sayıları ile ilgili olarak da yaptığı acıklamada Trump, "Bu yonetim umarım tekrar kapatma kararı almayacak, ileride ne olursa, hangi yonetim başta olursa bunu zaman gosterecek" dedi.
Cuomo ise yaptığı acıklamada "Olası bir aşı icin hepimiz heyecanlıyız" derken Eyalet Başsavcısı Letita James, Trump'ı intikamcı duygular beslemek ile suclayarak "tamamı ile geliştirilmiş bir aşı olduğunda eminiz ki Biden - Harris yonetimi New York'a yaşayanların bağışıklık kazanması icin gereken miktarda aşı verecektir" dedi.
Trump konuşmasında soruları cevaplamazken, ulkede COVID-19 nedeni ile gercekleşmesi olası kapatmalarla ilgili mesajı dışında secimlere değinmedi. Ancak bu esnada soylediği "hangi yonetim başta olursa olsun" sozleri ile secimleri kaybetmiş olabileceği ihtimalini ilk defa halk onunde kabul etti. - WASHINGTON
Kaynak: İhlas Haber Ajansı