Afyonkarahisar'ın Dinar ilcesinde bir rogarda cesetleri bulunan Cevdet (66) ve Zeliha Uysal'ı (64) oldurduğu şuphesiyle gozaltına alınan 7 şupheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gonderildi. 5 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayda ablası ve eniştesini katleden ağabeyi ile ona yardım eden kardeşi tutuklandı.
Soruşturma kapsamında Jandarma Suc Araştırma Timleri (JASAT), oldurulen Zeliha Uysal'ın ağabeyleri Kadir A. ve Bunyamin A., eşleri Huriye A. ve Nazire A., yeğeni Ramazan A. ve annesi Fatma A.'yı gozaltına aldı. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen Kadir A.'nın oğlu Ozcan A. ise dun Tekirdağ'ın Corlu ilcesinde yakalanarak, Dinar'a getirildi. Adliyeye sevk edilen 7 şupheliden iki kardeş Bunyamin ve Kadir A. tutuklandı diğer gozaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı. Televizyon programında soğuk kanlılığıyla dikkat ceken Bunyamin A.'nın polis sorgusunda cinayeti itiraf ettiği belirtildi.
"Cesetlerin bulunmasının ardından sorguda sucunu itiraf etti"
Dinar'da kaybolan ve 16 gun boyunca aranan Uysal ciftinin cocukları katıldıkları bir TV kanalında dayılarından şuphelendiklerini soyledi. Gunlerce didik didik aranan bolgede ciftin cansız bedeni bir kuyuda bulununca şuphelenen dayı sucunu itiraf etti. Aralarında husumet bulunan kız kardeşi ve eniştesini pompalı tufekle oldurduğunu itiraf eden zanlının katıldığı programda soğukkanlı tavırları ise izleyenleri dehşete duşurdu. Cesetlerin bulunmasının ardından sorguda sucunu itiraf eden Bunyamin A., Uysal ciftini tek başına oldurduğunu ve cesetleri de kimseden yardım almadan sakladığını soyledi.
"Olayda kimseden yardım almadım"
Bunyamin A., polis sorgusunda cinayetleri nasıl işlediğini şoyle anlattı: "26 Ekim saat 07.30 civarında ciftin evine konuşmak icin gittim. Cevdet ve kız kardeşim Zeliha Uysal ile tartıştık daha sonra pompalı tufekle ikisini de oldurdum. Olayda kimseden yardım almadım, başından sonuna kadar tek başımaydım. Cenazeleri de kuyuya tek başıma taşıdım."
NE OLMUŞTU?
Dinar'ın Pınarlı koyunde yaşayan Cevdet-Zeliha Uysal ciftinden haber alamayan cocukları koye gelerek anne babalarını aramaya başlamıştı. Ciftin cep telefonları, kapısı kapalı ve anahtarı uzerinde olan evlerinde, Cevdet Uysal'a ait arac da kontak anahtarı uzerinde evin garajında bulunmuştu. 16 gun boyunca aranan ciftin cesetleri, koyde cobanlık yapan Abdullah Korkmaz tarafından 10 Kasım gunu 2 metrelik rogarın icinde bulundu. Korkmaz'ın haber vermesi uzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede kuyuda uzeri taşlarla ortulu, yuzleri tanınmaz halde 1'i kadın 2 kişinin cansız bedeni olduğu goruldu. Cesetlerin, 16 gundur kayıp olarak aranan Cevdet ve Zeliha Uysal ciftine ait olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında, ciftin 7 akrabası gozaltına alındı. Zeliha Uysal'ın kardeşleri Bunyamin A. ve Kadir A., tutuklanırken 5 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. - AFYONKARAHİSAR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı