NUR Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'daki Milli Muze'de "Kadim Turk Medeniyeti" salonu ziyaretcilere acıldı.
Kazakistan Milli Muzesi Muduru Arıstanbek Muhamediulı'nın ev sahipliğinde gercekleşen acılış torenine, Turkiye'nin Nur Sultan Buyukelcisi Ufuk Ekici, Ozbekistan'ın Nur Sultan Buyukelcisi Saidikram Niyazhocayev, Kırgızistan'ın Nur Sultan Buyukelcisi Ceenbek Kulubayev'in yanı sıra Azerbaycan, Turkmenistan'ın diplomatik misyon temsilcileri ve cok sayıda ziyaretci katıldı.

Torende yaptığı konuşmada, Muhamediulı, kadim Turk medeniyetine ilişkin her yıl onemli eserlerin ortaya cıktığını ve kısa sure once Altay bolgesinde 7'nci altın elbiseli savaşcının bulunduğunu ifade ederek yeni salonda Kultigin Anıtı kopyasının da yer aldığını belirtti.
Muhamediulı, "Sergi acılışını Sayın Buyukelciler ile gercekleştirmek cok sevindiriyor cunku bu bizim ortak başarımız." dedi.
Turk halklarının kulturel ve manevi mirasının sergilendiği salon uc bolumden oluşuyor. İlk bolumde, Turklerin kadim yazı kulturu anlatılırken ikinci bolumde kulturel ve rituel komplekslerin ana bileşenlerini oluşturan taş heykelleri yer alıyor. Son bolumde ise Orta Cağ donemine ait kazı alanlarında bulunan at arabaları ve silah urunleri ile maddi kultur gostergeleri sergileniyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Meiramgul Kussainova