Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Mesud Han, Turkiye'nin "Musluman dunyası icin umudun merkezi olarak ortaya cıktığını" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam ronesansının bir sembolu olarak yukseldiğini bildirdi.
Han, Turkiye Bursları kapsamında Azad Cammu ve Keşmir Universitesi oğrencilerini Turkiye'ye uğurlama etkinliğinde yaptığı acıklamada, Pakistan ve Keşmir halkının her zor zamanında Turkiye'nin kendilerine yardım elini uzattığını, 2005'teki depremde ve 2010'daki sel felaketinde ilk yardım eden ulke olduğunu anımsattı.

Turk hukumetinin Keşmir meselesini ve Keşmir halkının kendi kaderini tayin hakkını ilkesel bir duruş olarak benimsemesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Han, Erdoğan'ın Pakistan Parlamentosu'nda ve sonra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, Hindistan'ın yasa dışı eylemlerini kınadığını, acık bir şekilde Keşmir halkının ozgurluk mucadelesine destek verdiğini hatırlattı.
Han, Turkiye'nin "Musluman dunyası icin umudun merkezi olarak ortaya cıktığını" ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam ronesansının sembolu olarak yukseldiğini ifade etti.
Turkiye'nin Azad Cammu ve Keşmirli oğrencilere yuksek oğrenim imkanı sunmasının yanı sıra Mirpur, Muzafferabad, Rawalakot ve diğer bolgelerde okullar acmak istemesi halinde hukumetinin Ankara ile iş birliğini genişleteceğini kaydeden Han, Turk yatırımcıları tarım, turizm ve eğitim sektorlerinde yatırım yapmaları icin bolgeye davet etti.
Etkinliğe, Turkiye'nin İslamabad Buyukelcisi İhsan Mustafa Yurdakul, Azad Cammu Keşmir Universitesi yetkilileri ve oğrenciler katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Nazım Taşcı