Taksim İstiklal Caddesi uzerinde korona virus tedbirleri kapsamında denetim yapan polis ve zabıta ekipleri maske takmayan ve sigara icen kişilere idari para cezası uyguladı. Maskesiz ve sigara icen vatandaşlarla polis ekipleri arasında ilginc diyaloglar yaşandı.
Dunyayı etkisi altına alan korona virus salgını mucadele nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Taksim İstiklal Caddesi uzerinde Beyoğlu İlce Emniyet Mudurluğu ve Beyoğlu Belediyesi Zabıta Mudurluğune bağlı ekipler ile Turizm polisi denetim gercekleştirdi. Denetim kapsamında zorunlu olmasına rağmen maske takmayan kişilere ve yeni genelge ile birlikte İstanbul Valiliğinin belirlediği acık alanlarda sigara icme yasağı ile ilgili ekipler tarafından Umumi Hıfzıssıhha kanununa muhalefet sucundan para cezası kesildi. Denetimler suresince genellikle yabancı turistlerin maske takmaması ve sigara icmesi dikkat cekti. Bir başka dikkat ceken goruntu ise sigara icen vatandaşlar ile polis ve zabıta ekipleri arasında gercekleşen diyalog oldu.

"İlk once uyar sonra ceza yaz"
Taksim İstiklal Caddesinde denetim sırasında sigara icen bir vatandaş tarafından denetim yapan polise tepki gosterdi. Vatandaşın polis ile arasında gecen diyalog gorenleri şaşırttı. Vatandaşın tepkisi yoldan gecen biri tarafından karşılıksız kalmadı. Polis memuruna tepki gosteren vatandaş "Once uyarın sonra ceza yazın" dedi. Yoldan gecen bir vatandaş ise "Uyarsalar yine sigara icerdin" diye karşılık verdi. Tepki gosteren vatandaşla denetim yapan polis memuru arasında ufak caplı tartışma vatandaşın işlemlerinin bitmesi ile sona erdi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı