Yeni tip korona virusle mucadele kapsamında ulke genelinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı sokak ve caddelerde sigara icme yasağı getirilmesinin ardından Van'da polis ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Maskesiz yakalanan bir vatandaş, "Ben zaten bıkmışım" derken, bir diğeri ise gurbete gideceğini soyleyerek cezadan kurtulmaya calıştı.
İcişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gonderdiği genelgeye gore, tum illerde vatandaşların ozellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklarda ihtiyac duyulan meydanlar ve toplu taşıma arac durakları gibi alanlarda sigara icmek yasaklandı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı sokak ve caddelerde sigara icme yasağının getirilmesinin ardından Van'da polis ekipleri de denetimleri sıklaştırdı. Yapılan uyarıya rağmen maske takmayan vatandaşlara polis ekipleri tarafından para cezası yazıldı. Maskesiz ve sigara icerek polise yakalan vatandaşlar ise cezadan kurtulmak icin kullandığı ifadeler ise pes dedirtti.

Van Emniyet Mudurluğune bağlı İpekyolu İlce Emniyet Amirliği ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda denetimler yaptı. Van'ın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi'nde polis ekipleri maske, mesafe ve acık alanda sigara icilmemesi yonunde uyardı. Bu sırada ilginc diyaloglar yaşanırken, maske takmayan bazı vatandaşlar ise polis ekiplerine kimlik kartını vermemekte direndi.
"Ben zaten bıkmışım"
Maskesiz yakalandığı icin tepki gosteren bir vatandaş, "Ben zaten bıkmışım. Sizden de ozur diliyorum ama ne yaparsanız yapın. Ben maske takmanın zorunlu olduğunu bilmiyordum. Borcum var tefecinin eline duşmuşum zaten. Canımdan bıktım. Normalde takardım ama aklımdan cıkmış" dedi.
"Acık alanda sigara icmenin yasak olduğunu bilmiyordum"
Sokak ortasında sigara ictiği icin cezai işlem uygulanan bir diğer vatandaş ise iş yeri onlerinde sigara icme yasağının olduğundan habersiz olduğunu ifade ederek, iş yerinde sigara icmenin yasak olduğunu ve bu yuzden dışarıda ictiğini soyledi. Acık alanda sigara icme yasağının olduğundan habersiz olduğunu soyleyen vatandaş, cezai işlemin ardından dışarıda sigara icmeyeceğini belirtti.
"Gurbete gideceğim komiserim"
Maskesiz polis ekiplere yakalanan bir diğer vatandaş ise kimliğini isteyen polislere zor anlar yaşattı. Cezai işlem uygulanacağını anlayan vatandaş, "Komiserim ben gurbete gideceğim. Ne olur yapmayın. Gercekten haberim yoktu" şeklinde diretti. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı