Bursa'nın İnegol ilcesinin Cerrah Mahallesine kurulacak olan MOBESE merkezinin protokolu imzalandı. Belediye Başkanı Alper Taban, Cerrah'ta 18 noktaya 28 ayrı kamera kurulumu gercekleştirileceğini acıkladı.
İmza toreni İnegol Belediyesi'nin Cerrah Hizmet Binasında yapıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, İnegol Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Maden ve Cerrah Mahalle Muhtarı Hasan Ayar'ın katıldığı imza toreninde acıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, "Guzel bir Cuma gununde, Cerrah Mahallemizde daha guvenli ve daha huzurlu şekilde vatandaşlarımızın buradaki yaşamını devam ettirebilmeleri adına, guvenlik guclerimize de destek olabilmek, yardımcı olabilmek anlamında bugun burada MOBESE kurulumuyla ilgili calışmamızın ilk adımını, imzasını gercekleştiriyoruz. Ben Jandarma komutanımıza da cok teşekkur ediyorum. Cunku guvenliğin sağlanması noktasında ozellikle kırsal alanda ciddi manada mucadele ediyorlar. Başta şahsı olmak uzere tum calışma arkadaşlarına teşekkur ediyorum. Bu anlamda muhtarımıza da cok teşekkur ediyorum. Cunku o da sağ olsun mahallenin her sorunuyla, problemiyle ilgileniyor" dedi.
Cerrah Mahallesinde nufusun artış eğiliminde olduğuna dikkat ceken Taban, "Burası bizim eski ve koklu mahallelerimizden. Gecmişte belediyesi olan bir mahallemiz. Burada cok yakında zamanda bir Pazar kurma kararı da aldık. Pazarla birlikte cazibesinin daha da artacağını duşunuyoruz. Burada bir koylu pazarı olacak, vatandaşlarımız gelip alışverişlerini yapacak. Aynı zamanda burası bir mesire alanı. İnsanlara piknik deyince belki de ilk akla gelen yerlerden biri. Bu bolgede aynı zamanda sanayi kuruluşlarımızın da olduğu bolgeler var. 70 civarında sanayi kuruluşu uretim yapıyor" diye konuştu.
Yapılacak MOBESE calışması hakkında da bilgiler veren Taban, "Burada huzur ve guvenliği daha aktif bir şekilde, standart bir şekilde, 7/24 365 gun mantığı ile sağlanması amacıyla MOBESE kurulumu gercekleştirilecek. Burada 18 noktaya 28 ayrı kamera kurulumu gercekleştirilecek. İnegol Belediyesi olarak bizler de burada destek verdik. Meclis uyelerimize de teşekkur ediyorum. Konuyu meclisimize getirdiğimizde onlar da olumlu kanaatlerini bildirdiler. Bunun yanı sıra bolgedeki işadamlarımızdan destek alındı. Yenicekoy'deki model gibi oldu. Ben emeği gecen, katkı veren, bu şehrin gelişmesi konusunda harekete gecen herkese teşekkur ediyorum. Bir tane İnegol var. Hepimiz bu İnegol icin mucadele ediyoruz. Yapılacak MOBESE uygulamasının hayırlı olmasını diliyorum" acıklamalarında bulundu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı