
Zulfu Livaneli'nin Konstantiniyye Oteli kitabının bir hikayesinden uyarlanacak olan Kefaret diziis, konusu ve oyuncuları ile olduğu kadar yapım sureciyle de merak konusu oldu. Peki,Kefaret kimin romanından uyarlandı? Konstantiniyye Oteli kitabı konusu nedir? Zulfu Livaneli kimdir? Kefaret - Konstantiniyye Oteli uyarlaması nedir?
[h=3]KEFARET KİMİN ROMANINDAN UYARLANDI?[/h]Kefaret, 25 Film imzalı, yonetmeliğini Mesude Erarslan'ın yaptığı, Mahinur Ergun'un senaryosunu kaleme aldığı ve yakında FOX TV ekranlarında olacak olan dram turundeki Turk yapımı televizyon dizisi, Zulfu Livaneli'nin Konstantiniyye Oteli romanından uyarlanmıştır.
[h=3]KONSTANTİNİYYE OTELİ KİTABI KONUSU NEDİR?[/h]Konstantiniyye Oteli, Zulfu Livaneli'nin 2015 yılında yayımlanan romanıdır.
Kitap, 2014 yılının sonunda İstanbul'da bir Bizans nekropol kalıntıları ustune inşa edilen yedi yıldızlı otelin acılışında bir araya gelen ve hepsi İstanbul'un gundemindeki bir olgunun ya da bir olayın temsilcisi olan kalburustu davetliler ile otel calışanlarının ve Bizans'tan beri İstanbul'a yolu duşenlerin hikÂyeleri yoluyla İstanbul'un uzun tarihini anlatır.
[h=3]ZULFU LİVANELİ KİMDİR?[/h]Doğum tarihi: 20 Haziran 1946
Kac yaşında: 74yaşında
Ereli: Ilgın
Zulfu Livaneli Omer Zulfu Livanelioğlu (d. 20 Haziran 1946; Ilgın, Konya), bilinen adıyla Zulfu Livaneli, Turk muzisyen, senarist, politikacı, yazar ve yonetmen.
İlk yılları
Omer Zulfu Livanelioğlu, 20 Haziran 1946'da Konya'nın Ilgın ilcesinde dunyaya geldi. Livanelioğlu ailesinin buyuk dedeleri Omer Efendi 93 Harbi'nde Artvin'in Ermeni ve Rus işgaline uğraması uzerine Erzurum'a gelerek Ahmet Muhtar Paşa'nın ordusuna katılmıştır.
Omer Efendi Harput Redif Taburu'na mulazım rutbesiyle atanır. Daha sonra burada cıkan catışmada şehit duşer. Omer Efendi'nin tek oğlu olan Zulfu Efendi, Turkiye'nin muhtelif yerlerinde sorgu hakimi olarak gorev yapar. Soyadı Kanunu cıktığında, babasının geldiği Artvin/Yusufeli/Livane Sancağı'na izafeten Livanelioğlu soyadını alır. Zulfu Efendi'nin oğullarından ucu de hakim olmuştur. En buyukleri ve Zulfu Livaneli'nin babası olan Mustafa Sabri Livanelioğlu, Yargıtay Başkanvekilliği'ne kadar yukselmiştir.
Kariyeri
ABD Fairfax Konservatuvarı'nı bitirmiştir. Zulfu Livanelioğlu bağlama calmayı teyzesi Nazmiye (Tureli) Yucel'in eşi olan eniştesi Turhan Yucel'den, Ilgın'da yaşadığı yıllarda ve yaz tatillerinde oğrendiğinde, eniştesi Turhan bey'in kendisine hayatını değiştirecek bir sermayeyi hediye ettiğinden haberi yoktu.
Zulfu Livaneli, muziği ile bircok ulusal ve uluslararası odul aldı ve eserleri Joan Baez, Maria Farantouri, Maria del Mar Bonet, Leman Sam, Sezen Aksu gibi yerli ve yabancı sanatcı tarafından yorumlandı. Kultur, sanat ve politika alanında Turkiye'nin onemli isimlerinden birisi olan sanatcı, sanat yaşamı boyunca 300'e yakın besteye ve 30 film muziğine imzasını attı.
Turkiye'den ansızın ayrılarak İsvec'e surgun yıllarında muhtelif işlerde calışan Livaneli'nin en buyuk arzusu bir gun Turkan Şoray ile tanışabilmek ve o zaman Turkiye'de suclanan kişilerin uğrak yeri haline gelen İsvec'te bulunan unlu yazar, gazeteci veya şairlerle karşılaşabilmekti.
Bugune kadar dort uzun metrajlı film yonetti: "Yer Demir Gok Bakır", "Sis", "Şahmaran" ve "Veda". Valencia Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ve 1989'da Montpelier Film Festivali'nde "Altın Antigone" odulune layık goruldu. "Sis", "En iyi Avrupa Film Odulu"ne aday gosterildi. Sanatcının filmleri Turkiye, ABD, Fransa, Almanya, İsvicre ve Japonya'da gosterime girdi ve BBC, WDR, İspanya, Kanada ve Japon televizyonları gibi bircok televizyon şirketine satıldı.
Ekim 1986'da Cengiz Aytmatov'un daveti uzerine Federico Major, Yaşar Kemal, Arthur Miller ve diğer unlu sanatcı ve duşunurlerin katıldığı Kırgızistan ve daha sonra Wengen, Granada ve Mexico City'de toplanan Issyk-Kul Forumu'nda yer aldı.
Livaneli; Elia Kazan, Jack Lang, Vanessa Redgrave, Arthur Miller, Mikis Theodorakis gibi unlu kişilerle birlikte dunya kulturunun ilerlemesi ve dunya sanatlarının gelişmesine katkıda bulunmak uzere calışmalarda bulundu.
1996 yılında Paris'te merkezi bulunan UNESCO (Birleşmiş Milletlerin Eğitim Kultur Bilim Kurulu) tarafından buyukelcilik verilen sanatcı Livaneli, 1978 yılında yaptığı "Nazım Turkusu" adlı albumde Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları bir araya getirdi.
"Arafatta bir cocuk", "Gecmişten Geleceğe Turkuler", "Sis", "Orta Zekalılar Cenneti", "Diktator ile Palyaco", "Sosyalizm oldu mu", "Engereğin Gozundeki Kamaşma" ve "Bir Kedi, Bir Adam, Bir Olum" ve "Mutluluk" ve Leyla'nın Evi, Sevdalim Hayat, Son Ada ve Sanat Uzun, Hayat Kisa, Serenad, Kardeşimin Hikayesi kitaplarının yazarı olan Livaneli, uluslararası kultur cevrelerinde tanınmakta ve saygı gormektedir.
19 Mayıs 1997 tarihinde, Ankara Hipodrom meydanında verdiği konsere 500.000 kişinin katılmasıyla Turkiye'nin en buyuk konserini gercekleştirme unvanını kazanmıştır.[