İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Giresun'da ağustos ayında meydana gelen sel nedeniyle mağdur olan 207 esnaf ve koyluye hayırseverlerin nakdi yardımlarını ulaştırdı.
İHH'dan yapılan acıklamaya gore, ağustosta meydana gelen sel felaketiyle Giresun'da dereler taştı, bircok yol ulaşıma kapandı, cok sayıda ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. Ozellikle Dereli ilcesinde ve Espiye'nin bazı koylerinde onemli hasar oluştu.
İHH da felaketi haber alır almaz tum Turkiye'den afet yonetim birimlerini harekete gecirerek bolgede hem kayıp vatandaşların arama kurtarma calışmalarına destek verdi hem de acil yardım faaliyetleri yuruterek afetzedelerin ihtiyaclarını karşıladı.

Aradan gecen zamanın ardından bolgedeki iyileştirme calışmalarına da destek olan İHH, hayırseverlerin katkılarıyla afetten maddi zarar goren ailelere nakdi yardım ulaştırdı.
250 bin TL'lik yardımdan, Dereli'den 97 esnaf, Dereli'nin Akkaya koyunden 11 aile, Espiye'nin Ericek ve Avluca koylerinden ise 99 aile olmak uzere toplamda 207 esnaf ve aile yararlandı.
İHH İnsani Yardım Vakfı, ceyrek asrı aşkın bir suredir hem yurt icinde hem de dunyanın dort bir yanında sıkıntıya duşmuş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, zulme uğramış insanlara hayırseverlerin yardımlarını ulaştırıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zeynep Rakipoğlu